Oynatma Listesi
HABERLER

Ersin Tatar: Filistin'de yaşananları, bize zamanında yapılanlara benzetiriz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Filistin'de yaşananları biz kendimize zamanın da yapılanlara benzetiriz” dedi.

Kafkas Üniversitesi’nin düzenlediği ‘KKTC’nin Türk Dünyası içerisindeki stratejik önemi’ konulu konferansına katılmak üzere Kars'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk olarak Sarıkamış Alisofu Şehitlik Anıtını ziyaret etti. Ardından Valiliğe gelen Cumhurbaşkanı Tatar, resmi tören ile karşılandı. Valilik Şeref defterini imzalayan Tatar, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat’tan şehir hakkında brifing aldı.

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Merkezinde düzenlenen ‘KKTC’nin Türk Dünyası içerisindeki stratejik önemi’ konulu konferansa katılan Cumhurbaşkanı Tatar, “Buraya gelirken yolda bir takım duygularla Sarıkamış'a gittim. Orada kayıtlara göre 80 bin şehit veya daha fazlası var, onlara bir Fatiha okudum, rahmet diledim, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. İşte o kadar şehit Kıbrıs'ın alınmasında Osmanlı Devleti savaşlarla Kıbrıs etrafında o zaman Venediklilere onlara yapılan birtakım saldırılarla bizim insanlarımızın en az buradaki şehitler kadar orada da şehit verdiğini paylaşmak istiyorum. Yani Kıbrıs böyle kolay kolay elde edilmedi. Büyük fedakarlıklarla elde edilen ve o zamanın gerçekten dünya nezdinde büyük bir güç olan Bizans'ın uzantısı olan Venediklilerle bir yıl süren savaşlarla fethedilmiştir. Kıbrıs esas itibariyle tarihe baktığımızda en uzun süre Osmanlılar tarafından yönetilen, ondan evvel baktığımızda Venedikliler 200 seneden az. Bugünün Rumları, oradan buradan gelen ve İngiliz sömürge yönetiminde oraya aktarılanlar. Rumlar, şimdi Kıbrıs'ın esas sahipleriymiş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim olan adanın başına, gerçekten bizi üzen olaylar gelmiş geçmiş” diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER