Oynatma Listesi
HABERLER

Esenyurt'taki yangının nedenini Belediye Başkanı açıkladı

Esenyurt Belediyesi’ne bağlı Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde meydana gelen yangın nedeniyle bölgeye giderek çalışmaları yakından takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt açıklamalarda bulundu. Başkan Bozkurt, “Yanlış bir yapılanmayla, yanlış bir imalatla böyle bir sonuç çıktı” dedi.

Esenyurt’ta bulunan Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde bugün 11.00 sıralarında büyük bir yangın meydana geldi. Çevre ilçelerden de görülen yangına İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Esenyurt Belediyesi ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda yangın büyümeden söndürüldü. 4 katlı kültür merkezinde çıkan yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, binanın dış cephesinin tamamen kullanılamaz hale geldiği ancak içinde ciddi bir hasar olmadığı kaydedildi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını yakından takip etti. Yaşanan olayın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Bozkurt, geçmiş dönemde kullanılan malzemelerin yanlışlığına atıfta bulunarak, “Yanlış bir yapılanmayla, yanlış bir imalatla böyle bir sonuç çıktı” dedi.

“GÜZEL OLAN CAN KAYBI OLMAMASI”

Yangının ardından bölgeye giderek söndürme ve soğutma çalışmalarını yakından takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt açıklamalarda bulundu. Başkan Bozkurt “Saat 11.00 civarında çok hızlı bir şekilde yayılan bir yangın oluştu. Yangının nedeni tam olarak belli olmamakla beraber yayılmasının nedeni geçmiş dönemde kullanılan malzemelerde birtakım yanlışlıkların yapılmış olmasından kaynaklanıyor. Yangına dirençli olması gereken malzeme kullanmak yerine hızlı tutuşan malzemeler seçilmiş. Bundan dolayı yangın hızlı bir şekilde yayılmış. Güzel olan şu; can kaybı olmadı, sadece mal kaybı var. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde olay yerine geldiler, müdahale ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yangınla mücadele ekipleri, Esenyurt Belediyesi’nin çalışanları buradalardı. Yangın kontrol altına alındı, biz de yangının nedenini detaylı bir şekilde araştırıyoruz” şeklinde konuştu.

“HER ŞEYİ KONTROL ALTINA ALDIK, AYNI ŞEY YAŞANMAYACAK”

Yangının hızlı büyümesinin nedeninin önceki dönemin gerçekleştirdiği yanlış imalat olduğuna değinen Başkan Bozkurt “Keşke böyle bir örnek yaşamasaydık ama başından beri anlatmak istediğimiz şey buydu. Bir iş yaparken önce doğru planlayıp, projelendirip işlemleri buna göre yapmak lazım. Burada maalesef yine yanlış bir yapılanmayla, yanlış bir imalatla böyle bir sonuç çıktı. Ben göreve geldiğim günden beri geçmiş dönemde yapılan yanlışları toparlayarak geliyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. İnceledikçe başka sorunlar da çıkıyor ama inşallah bunu da bir daha sorun yaratmayacak hale dönüştüreceğiz. Bütün Esenyurtlulara geçmiş olsun diliyorum, emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum. Her şeyi kontrol altına aldık bundan sonra inşallah bir daha aynı şey yaşanmayacak” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER