Oynatma Listesi
HABERLER

Firari FETÖ'cülere operasyon: 2 isim yakalandı

Firari FETÖ/PDY mensupları Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı.

MİT ve Emniyet, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranan iki teröristin yakalanması için Cezayir'de ortak operasyon düzenledi. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranan FETÖ’cü Mustafa Tan ve Mustafa Bircan yakalandı.

 FETÖ/PDY mensubu Tan ve Bircan'ın Cezayir yapılanması içerisinde yer alıyordu. Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, ABD’deki örgüt sorumluları ile irtibatlı bir şekilde Cezayir’deki örgütsel etkinliklerin organizasyonunu sağlıyor ve örgüte maddi destek veriyordu.

FETÖ ELEBAŞININ YEĞENİ SELMAN GÜLEN HAKİM KARŞISINDA

Öte yandan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de aralarında bulunduğu 4 sanık, örgütün ‘Gaybubet Evi’ olarak adlandırdığı evde birlikte kaldıkları, örgütün gizlilik talimatları ile hareket ettikleri ve kendilerini çevrelerindeki yaşayanlara farklı isimlerle tanıttıkları iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Sanık Selman Gülen savunmasında, ‘’FETÖ’nün yeğeni olmak halk içerisinde psikolojik olarak kolay değil, insanlar sana da kinini kusmak istiyor’’ dedi.
Fehullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de aralarında bulunduğu 4 sanığın, örgütün ‘Gaybubet Evi’ olarak adlandırdığı evde birlikte kaldıkları, örgütün gizlilik talimatları ile hareket ettikleri ve kendilerini çevrelerindeki yaşayanlara farklı isimlerle tanıttıkları iddiasıyla yargılanmasına başlandı. İstanbul 24.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Selman Gülen ile Nur Gülen, tutuksuz sanıklar Bekir Öztürk ve Mine Öztürk Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Bazı sanık avukatları da mahkemeye bu şekilde katıldı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER