Oynatma Listesi
HABERLER

Fuat Oktay'dan İmamoğlu ve Yavaş çıkışı: O gece bir komedi izledik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 14 Mayıs akşamı seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları açıklamayla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 'Ne yazık ki o gece bir komedi izledik. Tam bir komediydi' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN 14 MAYIS AKŞAMI YAPTIKLARI AÇIKLAMALAR

Ne yazık ki o gece bir komedi izledik. Tam bir komediydi. Aslında trajediydi de komedi gibi izledik. Komedinin bir kalitesi vardır. Komedi bir meslektir. Bir saygı duyulması gereken ve saygı duyduğumuzda icra edenler açısından bir kariyer mesleğidir. Siz şimdi belediye başkanları olarak komedyenliğe soyunduğunuzda bir taraftan Cumhurbaşkanı yardımcılığına soyunuyorsunuz öteki taraftan bilmem belediye başkanını bilmem ne yapacaksınız diyorsunuz... Öbür taraftan da bir trajediyi oynuyorsunuz o gece. Kendi seçmeninize yalan söylüyorsunuz.

"SÜREKLİ MAKAM VE MEVKİ PEŞİNDE TÜRKİYE'DE DOLAŞMAKTALAR"

Millete yalan söylüyorsunuz ve olmayan bir gerçekliği varmış gibi sunmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla bunların bize verebileceği veya millete verebileceği bir şey yoktur. Millet bunlara yetki vermiştir. İstanbul ile ilgili, İzmir ile ilgili, Ankara ile ilgili, Antalya ile ilgili birçok illerle ilgili. Buralarda 4-5 yıldır gözle görülür tek bir eser vermeyenler sürekli makam ve mevki peşinde Türkiye'de dolaşmaktalar.

"KILIÇDAROĞLU KENDİSİYLE BİRLİKTE ETRAFINI DA TAMAMEN GÖTÜRÜYOR"

Önce milletin size verdiği yetkilerden yetkiyi kullanarak millete hizmetkar olmaya çalışın. Dolayısıyla bunların bize verebileceği bir zararın olacağını inanmıyorum. Bunların kendi kendilerine verdikleri zarar yeterli zaten. Sayın Kılıçdaroğlu kendisiyle birlikte etrafını da tamamen götürüyor. İtibarsızlaştırıyor. Kendi içinde kendisini tamamen itibarsızlaştırmış durumda. Kılıçdaroğlu hangi yöne döneceğini kendisi de bilmiyor

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER