Oynatma Listesi
HABERLER

Gazze'deki savaşta son dakika... Refah'ta korkulan oldu! Havadan, karadan ve denizden saldırı

1,5 milyon Filistinlinin sığındığı şehir gece boyunca kıyameti yaşadı, İsrail katliamında en az 100 can kaybı var. Al Jazeera, Mısır sınırına çok yakın bölgelerin de İsrail tarafından bombalandığını bildiriyor.

Yaklaşık 1,5 milyon Filistinli için son sığınak haline gelen Mısır sınırındaki Refah şehrine İsrail güçleri havadan ve karadan yoğun bir şekilde saldırdı. İsrail savaş uçaklarının bombardımanına işgal güçleri karadan topçu ateşleriyle katıldı.

Günlerdir İsrail'in muhtemel kara işgalinin korkuyla beklendiği Refah semalarında helikopterler de uçtu, Gazze Şeridi açıklarındaki savaş gemileri de yine saldırıda yer aldı.

Aralarında iki caminin de bulunduğu 11 binanın yerle bir olduğu İsrail katliamında en az 100 can kaybı var.

Al Jazeera, Mısır sınırına çok yakın bölgelerin de İsrail tarafından bombalandığını bildiriyor.

İsrail ordusu, Refah'taki saldırıların bir rehine kurtarma operasyonuyla bağlantılı olduğunu ve Gazze Şeridi'nde tutulan iki rehinenin kurtarıldığını duyurdu.

Kurtarma operasyonu sırasında silahlı çatışma yaşandığı bilgisini veren ordu sözcüsü, İsrail'e getirilen rehinelerin 61 yaşındaki Fernando Marman ve 70 yaşındaki Louis Har adlı iki erkek olduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah şehrinde savaştan önce yalnızca 270 bin kadar insan yaşıyordu. Şu an şehrin etrafı çadırlarla çevrilmiş durumda ve İsrail katliamından kaçanlar için gidecek başka bir yer yok.

Gazze'deki binaların yarısını enkaza çeviren İsrail işgal güçlerinin kısa süre içerisinde Refah'ı karadan işgale girişeceği biliniyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hafta sonu Refah'a saldıracaklarını belirtip yüzü kızarmadan siviller için güvenli bir koridor oluşturacaklarını bile ileri sürdü.

Tüm dünya, Gazze Şeridi nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin sığındığı Refah'a bir kara saldırısının felakete yol açacağı uyarısını yapıyor. Hafta sonu boyunca ABD'den Hollanda'ya, Umman'dan Suudi Arabistan'a üst üste uyarılar geldi.

ABD lideri Joe Biden, Binyamin Netanyahu'yla telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Refah’a sığınan 1 milyonu aşkın insanın güvenliğini sağlamadan askeri operasyona başlanmaması gerektiğini söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER