Oynatma Listesi
HABERLER

Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi: Türkiye gibi şoktayım!

Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından patlayan güzellik sektörü balonu en çok sektör emekçilerini vurdu. Öyle ki 1.5 milyar dolarlık güzellik sektörü ciddi bir itibar kaybediyor. 100 bin salonda yaklaşık 300 bin kişinin faaliyet gösterdiği sektör temsilcileri bakın bu yaşananlara nasıl tepki gösterdi.

Altınlar, lüks arabalar, villalar, yatlar, son moda süren yaşamlar... Ortak noktaları çok. Sihirli değnek dokunmuşçasına bir anda hayatları değişti. 100 bin kayıtlı salon, 300 bin çalışan güzellik sektörü ayakta.

Dilan-Engin Polat çifti tutuklandı, ardından fenomen güzellik balonu patladı. Ama bu en çok gerçek güzellik emekçilerini vurdu. Şimdiye kadar 600 kişi tutuklandı ama İstanbul Güzellik Uzmanı ve İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın 'Bu tutuklananlar Buz dağının görünen yüzü' diyor.

"TÜRKİYE GİBİ ŞOKTAYIM"

'Kara para kısmını 'K'si bile aklıma gelmedi. Şu anda bende herhalde Türkiye gibi şoktayım.' diyen İstanbul Güzellik Uzmanı ve İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın, 'Dans eden... Çantasını gösterenler... Çekçiler, senetçiler... Teyze çocukları, amca çocukları... Ben 500 tane şubesi olan bile duydum. Aslında bu buz dağının görünen yüzü. Bir de görünmeyen yüzü var. Ben 42 senedir bu işi yapıyorum. Hatta makyajda da dünya şampiyonuyum, kitabım var. Buna rağmen iş yerim kira, evim kira.' ifadelerini kullandı.

TÜKETİCİ NELERE DİKKAT ETMELİ?

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; Instagramda zenginlik belirtisi, kendini teşhir eden görseller... Hiçbir esnaf, sanatkar kendini teşhir etmez. (Kaynak: Kanal D Haber, Haber: Ceren Taşdelen - Kamera: Başar Günal)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER