Oynatma Listesi
HABERLER

Hamile kadını acile yetiştiren şoför konuştu: Tereddütsüz aklıma ilk gelen acil servis oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan hamile kadın, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirilmişti. Hamile kadını hastane aciline yetiştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşıma otobüsünün şoförü, o anları anlattı.

Olay, 15 Aralık 2023 tarihinde Menteşe ilçesinde meydana geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Tıp Fakültesi arasında sefer yapan İbrahim Karabulut yönetimindeki 48 AHY 324 plakalı Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma otobüsü seyir halinde iken araçta bulunan hamile bir kadın rahatsızlandı. Otobüs şoförü güzergah değiştirerek rahatsızlanan hamile kadını Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürdü.
Halk otobüsü şoförü İbrahim Karabulut yaşadığı olayı anlatırken, bayılan kişinin kadın ve hamile olması nedeniyle hiç tereddüt etmeden hastane acil servisine gittiğini söyledi. Şoför Karabulut, "Vatandaşlardan birisi arkada hamile bir bayanın fenalaştığını söyledi. Ben de tereddüt etmeden en yakın hastane acilinin önüne çektim güvenli bir şekilde. Bayanı indirdiler. Sonra aracımı döndürdüm, şefliğe tekrar geri gittim. O anlarda aklıma direkt olarak acilin önüne gitmek geldi. Sonuçta bayılan bayan bir hamile olunca hiç tereddüt etmedim. Aklıma gelen sadece acile gitmek geldi. Benim yaptığım hareketi zaten bütün şoför arkadaşlarımız da yapar. Bundan hiç tereddüdüm yok. Yapacaklarına da eminim" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER