Oynatma Listesi
HABERLER

Hastanede şok kayıt! Doktor, hemşire ve hastane kılığında gelip katliam yaptılar

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan bir hastaneyi hedef alan baskının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

 

İbni Sina Hastanesi'ne doktor, hemşire, hasta ve sivil kılığında gece yarısı 05.43'te gelen İsrail özel kuvvetleri, üç Filistinliyi öldürdü.

İşgal ordusu, katlettiği üç Filistinlinin bir Hamas hücresinin üyeleri olduğunu savundu. Hastanenin üçüncü katına öldürülenlerden ikisi kardeş.

Al Jazeera'nın doğruladığı görüntülerde, otomatik silahlar taşıyan İsraillilerin duvara yasladıkları hastanedeki bazı Filistinlilerin üstünü aradığı da görüldü.

Doğu Kudüs'ten bildiren Al Jazeera muhabiri Rory Challands, İsrail özel kuvvetlerinin operasyonunu "Bu alışılmadık bir vaka" diyerek tanımladı.

Suikast timinin hastaneye girerek insanları öldürdüğünü belirten Challands, olayın 7 Ekim'de başlayan savaşta bir ilk niteliği taşıdığını da ekledi. Al Jazeera muhabiri, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki birçok hasatneyi bombalayıp yerle bir ettiğini ancak benzer bir hastane saldırısına rastlanmadığını kaydetti.

Roy Challands, üç Filistinlinin gözaltına alınmaya gerek duyulmadan uyurken hasta yataklarında katledildiği bilgisini de verdi.

Gazze Şeridi'ni 2007'den bu yana yöneten Hamas, hastane baskınına yanıt vereceğini duyurdu.

Uluslararası haber ajansı AFP, İbni Sina Hastanesi'nin üçüncü katında gerçekleşen katliamın ardından bugün olay yerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER