Oynatma Listesi
HABERLER

Hatay'da Gökhan Zan muamması! YSK'dan yeni bilgi

TİP, Gökhan Zan'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geri çektiklerini duyurdu, Gökhan Zan adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte YSK'dan alınan son bilgi...

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geri çektiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada "Türkiye işçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş'ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay ittifakının ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan, söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." denildi.

GÖKHAN ZAN'DAN SUÇ DUYURUSU

Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Gökhan Zan, tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla adliyede suç duyurusunda bulundu.

Bir haftadır adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını belirten TİP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Gökhan Zan, İskenderun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce; adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini öne süren Gökhan Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını iddia etti. Şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini dile getiren Zan, bugün adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Hedefinden bir milim şaşmadığını aktaran Zan, Lütfü Savaş'ı eleştirdi. Avukat Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan'ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını ifade ederek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Delilleri savcılığa sunduklarını kaydeden Kızıl, "İlgili yasal işlemi başlattık. Bundan sonrası adaletin eline bırakılmıştır" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? YSK'DAN BİLGİ

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayıyla ilgili gelişmeler sürerken, CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, YSK'dan elde ettiği bilgileri aktardı. Duygu Ayaz Bayram'ın açıklamaları şöyle:

TİP'İN AÇIKLAMASININ HÜKMÜ YOK

Süreç ne olur? Bir adayın partisi adına geri çekilmesi ne anlama gelir? Bunu YSK temsilcilerine sorduk. Edindiğimiz bilgiye göre, bir öncesi seçimde Muharrem İnce örneği de verilerek bize aktarıldı. TİP'in 'adayımızı geri çekiyoruz' demesinin bir hüküm içermediği belirtiliyor.

GÖKHAN ZAN'IN BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

Burada önemli olan adayın beyanının esas olduğu belirtildi. Adayın il ya da ilçe seçim kuruluna beyanda bulunması gerekiyor. Gökhan Zan adaylıktan geri çekilme durumunda olursa, kendisinin il seçim kuruluna başvurması gerekiyor. Ancak bu da seçimde önce bir hüküm içermiyor.

SEÇİM SONRASINI ETKİLEYEN DURUM

Şu anda zaten pusulalar da basıldı. Bu sadece seçim sonrasına hüküm içeren bir dilekçe oluyor. Yani eğer ki bir aday adaylıktan çekilmek istiyorsa bunu partisinin değil kendisinin bildirmesi gerekiyor. Seçim sonrasını da etkileyen bir durum.

MAZBATA 2. İSME

Seçim sonrasında adaylıktan çekilmiş olan aday, eğer seçilirse mazbata kendisine verilmiyor. Seçimde 2. olan isme mazbata veriliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER