Oynatma Listesi
HABERLER

HDP'nin Kılıçdaroğlu kararına Cumhur İttifakı'ndan peş peşe tepkiler

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘na desteğinin açıklamasının ardından gözler HDP’ye çevrilmişti. HDP isim vermeden Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. O açıklamaya Cumhur İttifakı'ndan peş peşe tepkiler geldi.

Ümit Özdağ CHP Genel başkanı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından HDP isim vermeden Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Burada danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum ben. Zaten “ben seni destekliyorum kardeşim, sen nasıl ki ortaklarına aynı sözü verdin HDP olarak yarın zaten bildiğimiz yolda devam ederiz. Zaten FETÖ’cülerle kol kolasın. PKK ile ciddi anlamda bir birliktelik söz konusu. Biz size zaten desteğimizi açıkladık. Buna da şeklen karşı olduğumuz bir izlenim verelim, oluşturalım ama sana desteğimiz devam edecektir. HDP’nin başka bir yeri destekleme şansı yoktur zaten” ifadelerine yer verdi.

YA ZAFER PARTİSİ’NE YA HDP’YE YAlAN SÖYLÜYORSUN

AK Parti’den de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP’nin bir önceki toplantıdan 24 saat sonra açıklama yapmasına dikkat çekti. Kandil’den mesaj beklediler. Çelik, “Ya Zafer Partisi’ne yalan söylüyor ya da HDP’ye yalan söylüyorsun. İtiraz edeceklerini düşünmüyorum. HDP 24 saat kazanmak istiyor. Kandil’den gelen mesajı bekleyecekler. HDP halen ben Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum diyorsa, kendi siyasi çizgisi açısından kendi seçmenine yalan söylüyor demektir” dedi.

"GEÇİŞ FORMÜLÜ"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı CNN Türk yayınında; HDP tabanına bunu anlatamayacağı için isim vermedi. Tabanlarına Ümit Özdağ, Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasında varılan mutabakatı tabanına nasıl anlatacakları düşünürken böyle bir geçiş formülü düşündüler” dedi.

Destici, “Kılıçdaroğlu çıkıp da bugün bile hala ısrarla söylediği yerel yönetimler özerklik şartını mutlaka getireceğim' diyordu. Bundan vazgeçtiğini söyledi mi? Söylemedi” ifadelerine yer verdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER