Oynatma Listesi
HABERLER

Hizbullah'tan dikkat çeken video

İsrail ordusuyla 8 Ekim'den bu yana Lübnan sınırında çatışan Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, bir kez daha taraftarlarına seslenecek.

 

Suudi Arabistan'daki önemli zirveyle aynı gün gerçekleşecek konuşma, yerel saatle öğleden sonra 15.00 sularında başlaması bekleniyor.

Savaşın dördüncü haftasında suskunluğunu bozan Nasrallah, geçtiğimiz hafta Lübnan'da kalabalık bir gruba video kaydıyla seslenmiş, konuşma uluslararası medya tarafından yakından izlenmişti.

İsrail'e birçok tehdit savuran Hizbullah lideri, Lübnan'ın güneyinden yeni bir cephe açılması da dahil birçok senaryodan söz edip savaşın bölgeye yayılmasının İsrail'e bağlı olduğunu vurgulamıştı.

İran destekli Hizbullah, Lübnan'ın en büyük ve ciddi gücü. İran'ın Direniş Ekseni olarak tanımladığı kuşağın önemli üyelerinden biri olan Hizbullah, Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın müttefiki.

Hizbullah liderinin konuşması beklenirken, örgüt bir video paylaştı. İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaları gösteren kayıtta İsrail askerleri ve zırhlı araçlarının hedef tahtasına oturtulduğu görüldü, "Bununla kanaat etmeyeceğiz" denildi.

Hizbullah ayrıca bugün yaptığı açıklamada, İsrail'e ait bir askeri aracı Karantine Tepeleri'nde vurduğunu duyurdu. Açıklamada, sınırdaki bir İsrail askeri noktasına güdümlü füze ateşlendiği de yer aldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER