Oynatma Listesi
HABERLER

İmamoğlu duruşmaya katılmadı! Savcı, 'zorla getirilsin' dedi... Son kez süre verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yapılan bir ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yargılandığı davada savcı duruşmaya gelmeyen İmamoğlu hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, İmamoğlu’na son kez süre vererek talebin reddine karar verdi.

29 Aralık 2015'te Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan hizmet alımı ihalesinde bazı usulsüzlükler yapıldığına dair ihbarlar üzerine o dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu 7 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçundan soruşturma başlatıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Ekrem İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 7 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasına sanıklar katılmadı. Tüm sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Ekrem İmamoğlu’nun avukat öngürelemeyen sebeplerden ötürü müvekkilini duruşmada hazır edemediklerini bir sonraki celsede hazır edeceklerini söyledi. Diğer sanıkların avukatı ise Ekrem İmamoğlu’nun savunmasının alınmasının ardından ayrıntılı savunmalarını yapacaklarını söyledi.

SAVCI: “ZORLA GETİRİLME KARARI VERİLSİN”

Alınan beyanların ardından mütalaası sorulan duruşma savcısı sanık Ekrem İmamoğlu’na davetiye çıkarılmasına rağmen iki duruşmaya da gelmemesi sebebiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını talep etti. Savcının görüşü sonrası söz alan İmamoğlu’nun avukatı, dün İstanbul’da şiddetli yağmur yağdığını ve İmamoğlu’nun tüm randevularının iptal edildiğini söyleyerek, “Tüm randevuları bugüne ertelendi. Ayrıca başka ani programlar da çıkınca bugün duruşmaya katılamayacağı anlaşıldı. Bunu öğrendikten sonra sabah saatlerinde mazeret dilekçemizi sunduk. Talebin reddedilmesini istiyoruz” dedi.

İMAMOĞLU’NA SON KEZ SÜRE VERİLDİ

Alınan beyanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu’nun yapmış olduğu kamu görevini dikkate alarak zorla getirilme kararının reddine karar verdi. Mahkeme ayrıca İmamoğlu’na bir sonraki celseye kadar son kez süre verilmesine hükmetti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER