Oynatma Listesi
HABERLER

İmamoğlu'na ulaşım şikayeti: Bize verilen hiçbir söz tutulmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Etüpsultan'da katıldığı törenin ardından yanına gelen bir vatandaş ulaşımdan dert yandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. 703 daire, 12 iş yeri ve 1 kreşin içinde bulunacağı projenin temel atma törenine İmamoğlu’nun yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Parti Meclisi üyesi Mahir Yüksel, CHP milletvekili Yunus Emre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen, CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

“YAPTIKLARI İNSANLARI NE YAZIK Kİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN SOĞUTUR"

‘Bugün gerçek bir kentsel dönüşüm projesini projesine imza atıyoruz’ diyerek sözlerine başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gerçek diye üstüne basa basa vurguluyorum. Çünkü kentsel dönüşümün sahtesini de yapıyorlar. Bu sahtesi meselesi önemli. Her ne kadar birazcık esprili gibi olsa da ne yazık ki kısmen bu sahte meselesini vatandaşlarımıza yaşatıyorlar. Kimin yaptığını aslında siz çok iyi biliyorsunuz. Gerçek kentsel dönüşüm insanları güvende hissettirir, huzurlu ve mutlu eder. Sahte kentsel dönüşüm ise insanları mağdur eder. İstanbul'un deprem gibi çok önemli bir sorunu var. Bunu hepimiz biliyoruz. Şunu da söylemem gerekir. Tabii bu sorunun çözümlerinden birisi olması gereken kentsel dönüşümün bu şehirde bu arkadaşlar yüzünden kendisi de bir soruna dönüştü. Yani kentsel dönüşüm deyince bir sorun yumağı hissediliyor. Sevgili dostlar eğer sahte işler yaparsanız, insanları aldatırsanız, insanlara kentsel dönüşüm diye sadece İstanbul'un özellikle göz önünde bulunan Marmara kıyılarını, deniz kıyılarını lüks konutlarla yığın haline getirirseniz, Fikirtepe gibi çok kötü bir talihsizliği yaşatırsanız işte kentsel dönüşüm adı altında yaptıkları insanları ne yazık ki kentsel dönüşümden soğutur" diye konuştu.

‘BU ÜSLUP HİÇ HOŞ DEĞİL’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasını yaptığı sırada en arka sıralarda bulunan bir kadın İmamoğlu’na seslenmek istedi. Kendisini fark eden İmamoğlu, “Nezakete bile uygun değil, olmaz ama. Gelirsiniz öne, müsaade istersiniz. Sizin gibi duygusunu dile getirmek isteyen… Hanım efendi bir şey demek istiyorsanız, bu üslup hiç hoş değil’ dedi. İmamoğlu, konuşmasına kaldığı yerden devam ederken İBB Başkanlığı görevlileri ise vatandaşın yanına giderek iletmek istediği notu aldı.

'BİZE VERİLEN HİÇBİR SÖZ TUTULMADI'

Konuşmasının ardından aracına yürüyen Ekrem İmamoğlu’nun yanına gelen bir başka vatandaş ise mahalle halkı olarak ulaşımda sorunlarını “Akşemsettin mahallesi olarak biz çok mağduruz, bize verilen hiçbir söz tutulmadı. Biz buradan Eyüpsultan’a hastaneye 2 vasıta gitmek zorunda kalıyoruz. Dediğiniz gibi hatlar entegre değil, akbili 2 defa basıyoruz. Biz size çok inandık, hala daha da inanıyoruz. Lütfen seçimden önce bizim ulaşım sorunumuz çözülsün istiyoruz" diyerek iletti.

Vatandaşı dinleyen İmamoğlu ise “İETT’den sorumlu bir arkadaşımız sizi ziyaret etsin. Bütün detaylarıyla birlikte sizi dinlesin, hem de hemen yarın sizin evinize gelsinler" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER