Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail gölgesinde 13. cuma! Namaz kılan Müslümanlar hedef alındı

İsrail polisi, cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa’ya gitmek isteyen Filistinlilere bu hafta da kısıtlama getirirken sokakta namaz kılmak isteyen Müslümanlara saldırdı.

CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Kudüs'te yaşanan son durumu aktardı; 13 cumadır bilindiği üzere İsrail polisi Mescid-i Aksa çevresinde adeta güvenlik çemberi oluşturmuş durumda. Keyfi bir uygulamayla beraber Müslümanlar her cuma günü Mescid-i Aksa'nın içerisine alınıyor. Elbette genellikle yaşlılar tercih ediliyor. 60-65 yaş üstündeki kişiler Mescid-i Aksa'nın içerisine alınıyor ve gençler bu cuma da yine içeriye alınmadı.

Mescid-i Aksa'nın pek çok noktasında bariyerler kuruldu ve İsrail polisi her cuma olduğunu gibi yine o keyfi uygulamasına devam etti.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'nın pek çok noktasında o bariyerlere denk geldik. Bunun yanı sıra TOMA yine hazır bir şekilde bekletiliyor. Çünkü geride bıraktığımız 12 haftadır bu sokakta ve Müslüman mahallelerinde ardı ardına olaylar yaşanmıştı ki bizler de anbean o olayları CNN TÜRK ekranlarında taşımıştık.

İSRAİL POLİSİ NAMAZ KILAN MÜSLÜMANLARI HEDEF ALDI

5 kişilik bir İsrail polisi grubu sokağa doğru giriyor. Asla da çekmemize müsaade etmiyorlar.

İsrail polisi namaz kılmak isteyenlere ses bombası ile saldırdı, ardı ardına da biber gazları ateşlendi. Müslümanların da seccadesi olmak üzere eldivenleri de yerde kaldı.

Bugün biraz daha sakin geçmesini beklerken gerilim bir anda tırmandı, tansiyon arttı ve namaz kılan Müslüman gençlerin üzerine biber gazları, ses bombası atıldı. Hatta namazı bırakmayan 2-3 kişi de İsrail polisinin coplu müdahalesine maruz kaldı. 13. cumada da tablo değişmedi.

Mescid-i Aksa'ya 1.5 kilometre uzaktayız. İsrail polisi yine Müslümanların sokakta namaz kılmasını istemiyor. Mescid-i Aksa'ya da almıyor. Kısacası zulmün farklı bir boyutu yaşanıyor Mescid-i Aksa sokaklarında. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER