Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail savaş ve insanlık suçu işliyor! Peki neden İsrail'e bir yaptırım uygulanmıyor?

Prof. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın CNNTÜRK canlı yayınında İsrail'in Gazze saldırıları ve yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail savaş ve insanlık suçu işliyor. Peki neden İsrail'e bir yaptırım uygulanmıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

İsrail'in Gazze saldırılarında insanın içini acıtan görüntüler her yerde yayılmaya devam ediyor. Prof. Açıkalın, İsrail savaş suçu işliyor mu? sorusuna böyle cevap verdi.

Prof. Açıkalın "Aslında Şifa Hastanesi'nin ilk vurulduğu dönemden bugüne yaklaşık 50 gün geçti. İsrail'in savaş suçu işlediğini 3 boyutta söylememiz mümkün. Uluslararası hukuk kurallarına göre bu böyle. Bir kere özellikle çocuklar ve kadınlar noktasında savaş suçu açısından İsrail'in yaptığı saldırılar var. İkincisi bu görüntüler de her şeyi açıklıyor. Ele geçirdiği esirler ve savaşın da bir hukuku var esirlik meselesinin de bir hukuku var. Bunların hepsinin çiğnendiğini görüyoruz. Üçüncüsü de soykırım meselesi. Sistematik olarak burada bir milleti tamamen yok etmeye yönelik eylemler izliyoruz ve birçok kanıt var" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER