Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da nefes kesen operasyon! Firari 'abla' bazadan çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da paylaştığı, 21 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ayrıntıları da belli oldu. Bir eve düzenlenen baskında 'firari abla' koltuk bazasının altında yakalandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının tespit edilip yakalanması için çalışma başlattı.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan çalışmalarda örgütün hücre evi olarak kullandığı çok sayıda adres tespit edildi. Ekipler söz konusu adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda ihraç edilen emniyet müdürü Ali Alper V., örgüt içinde sözde 'Bölge Ablası' olarak faaliyet gösteren aynı zamanda Artvin Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Silahlı terör örgütü üyeliğinden' firari olarak aranan Emine D., polislikten atılan Erdinç A. ile 6 yıl 7 ay kesinleşmiş mahkumiyeti olan hücre sorumlusu Hatice Ö.'nün de da aralarında yer aldığı 5'i hükümlü 21 şüpheli gözaltına alındı. Firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

BAZADA YAKALANDI, POLİSİ BİLE ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Öte yandan operasyona dair yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre örgütün sözde bölge ablası olarak görev yapan Emine D.'nin, kapıya gelen polisleri görünce hücre evindeki koltuk bazasına saklandığı öğrenildi. Bazaya saklanarak polisi bile şaşkına çeviren kadın, gizlendiği bölmeden polisler tarafından çıkarılarak gözaltına alındı. O anlar ise polis kamerasına yansıdı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da haklarında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarının gruplar halinde kaldıkları ikametlere yapılan operasyonda 21 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milli iradeye darbe yapmaya yeltenen FETÖ'cü hainlerin peşlerini bırakmayacaklarını belirterek, "Haklarında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarının gözaltına alınmamak ya da tutuklanmamak için örgüte yardım eden şahısların adlarına ev kiraladıkları ve bu 'Gaybubet evlerinde' deşifre olmamak amacıyla gruplar halinde ikamet ettikleri emniyet güçlerimizce belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce bu evlerde yaşayan ve halen örgüt içerisinde aktif olarak faaliyet yürüten şüpheli şahıslara karşı 26 farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonları düzenleyen polislerimizi tebrik ediyorum. FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER