Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'un yeni metrosu için geri sayım! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

İstanbul yeni metro hattına kavuşuyor. Günde 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet vermesi öngörülen Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılışı için geri sayım başladı. Peki yeni metro hattında ulaşım süreleri ne kadar? İşte detaylar...

Pendik (Tavşantepe) -Sabiha Gökçen Metro Hattında açılış öncesi incelemeler yapıldı. Bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak olan 7,4 kilometre uzunluğundaki hattın 4 istasyonu bulunmakta.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan ve Pendik (Tavşantepe) - Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşımı sağlayacak olan metroda incelemelerde bulunuldu.

 

7,4 KM UZUNLUĞUNDA 4 İSTASYON!

Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metrosu’nun Pendik Tavşantepe istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan hat, 7,4 kilometre uzunluğunda olup 4 istasyonu bulunmakta. İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal–Pendik (Tavşantepe) Metro Hattı’nın devamı sağlanarak doğrudan raylı sistemle güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

 

SEYAHAT SÜRESİ 50 DAKİKA OLACAK

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika olacak.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun açılışı öncesinde CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

METRO HATTINI VATANDAŞ NE ZAMAN KULLANACAK? 

"Yarın sabah ilk seferde vatandaşa açık olacak. Bugün 16.00’dan sonra ortalığı toparlayacağız. Testlerini bitirdik. Çok gururluyuz. Hattımız Pendik D-100'den başlıyor. Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı değil Kurtköy mahallesini metro imkanı ile buluşturuyoruz. Avrupa’nın 8’inci Türkiye’nin en yoğun 3. havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen’i metro konforu ile buluşturmuş olacağız. Kadıköy-Sabiha Gökçen arasında işletme olacak. Kadıköy meydandan kalkan vatandaşımız 50 dk’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşma imkanına ulaşıyor. 

Marmaray entegrasyonu ile Halkalı ve Gebze’ye gidecek.  

KAÇ KİŞİLİK YOLCU KAPASİTESİ OLMASI BEKLENİYOR? 

Burası yolcu kapasitesi olarak 1.2 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir hattımız. Maksimum hızı 80 km. Metro konforunun tüm imkanlarına sahip. Seyahat sürelerini kısaltmanın tek yolu kaliteli, güvenli bir toplu ulaşım hizmeti vermektir. Bunun en önemli ayağı raylı sistemdir. Biz Bakanlık olarak İstanbulluları yalnız bırakmıyoruz. Önümüzdeki aylarda İstanbul Havalimanı’nı metro konforu ile buluşturuyoruz. Peşinden Başakşehir-Kayaşehir’i metro ile buluşturacağız. Devamında Kazlıçeşme-Sirkeci projemizi bitirmeye çalışıyoruz. 

Marmaray Halkalı’dan başlayıp İstanbul Havalimanı’na ulaşacak oradan devam edip Kağıthane’den Gayrettepe’ye ulaşacak 70 km’lik devasa raylı sistem hattını bitirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Biz devlet olarak İstanbul’a büyük yatırımlar yaptık. Böyle metro yatırımları ile de İstanbul’un değerine değer katıyoruz. 

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE ZAMAN AÇILACAK? 

Kasımın sonuna doğru açmayı planlıyoruz. 37 km’lik bir hattan bahsediyoruz. Bunun ilk etapta Kağıthane-Kemerburgaz-Göktürk-İstanbul Havalimanı hattını kasım ayının sonuna doğru açmayı planlıyoruz."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER