Oynatma Listesi
TELEVİZYON

İtalya'da bir akrobasi uçağının düşmesi sonucu 5 yaşındaki çocuk öldü

Torino havaalanı yakınlarında yere çakılan uçağın pilotu fırlatma koltuğunu devreye sokup sağ kurtuldu, yerdeki bir otomobilde bulunan kız çocuğu ise yaşamını yitirdi.

İtalya’nın Torino kentinde askeri akrobasi timine ait bir uçak havalimanı yakınlarında düştü. Kaza anını gösteren videoda, dokuz uçağın birbirlerine çok yakın iki formasyonda yükseldikleri görüldü.

Kayıtta bir uçağın formasyondan kopup düşmeye başlamasını yere çakılma izledi. Siyah bir duman gökyüzüne yükseldi, fırlatma koltuğuyla uçaktan çıkmayı başaran pilot ise paraşütle zemine inip kurtuldu.

Ancak uçağın düştüğü yerde bir otomobil vardı. Araçtaki anne ve baba olaydan yanıklarla kurtulurken, beş yaşındaki kızları hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren kız çocuğunun dokuz yaşındaki ağabeyi de ağır yaralandı.

İtalyan medyasına göre ilk soruşturmada uçağın bir kuş sürüsüyle karşılaşmış olabileceği saptandı. Bir kuşun uçağın motoruna girip, arızaya yol açtığı sanılıyor.

Uçak, Frecce Tricolori adlı akrobasi timine aitti ve tim bugün İtalyan hava kuvvetlerinin 100. Yıl kutlamalarında yer alacaktı. Reuters’a göre kazanın ardından kutlamalar iptal edildi.

Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini olayı 'korkunç bir trajedi' diye tanımladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER