Oynatma Listesi
HABERLER

James Jeffrey, CNN TÜRK'e konuştu! 'ABD İsrail'i birkaç konuda zorluyor'

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İsrail-Hamas savaşı hakkında CNN TÜRK'e özel açıklamalar yaptı. Jeffrey, İsrail'in Batı Şeria'daki işgalinin ve iki devletli çözümü kabul etmemesinin hata olduğunu söyledi.

CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Emirhan Kaya, ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü.

Kaya: Hoş geldiniz Sayın Jeffrey. Size şu soruyu sorarak başlamak istiyorum. ABD yakın zamanda İran destekli milislere hava saldırısı düzenledi. Aynı zamanda İsrail-Hamas çatışmasında da İsrail'e askeri planlama konusunda danışmanlık yapıyor. İran ve ABD arasında direkt bir çatışma olma ihtimali gittikçe yükseliyor mu?

Jeffrey: Kesinlikle yükseldi. Güney Lübnan'da Hizbullah'ı yakından izliyoruz. Karşılıklı bir çatışma var. Ancak inanması zor olsa da İsrail ve Hizbullah genel merkezleri bunun nasıl kontrol altında tutulacağına yönelik yakın bir iş birliği sürdürüyor. Hizbullah, İsrail büyük bir kara baskını düzenlerse, bu durumu kontrol altında tutup tutmamayı yeniden düşüneceğini söyledi. Ancak gördüğümüz şey şu,,, İsrail büyük bir kara baskını düzenlemiyor. Bunun yerine adım adım ilerliyor. Bu da Hizbullah'ın "işte şimdi çizgiyi geçtiniz" demesini zorlaştırıyor. Bu yüzden durumun kontrol altında olduğunu düşünüyorum. Bölgede ABD'nin büyük bir askeri varlığı var. Başkan Biden da Hizbullah ve İran'a karşı net bir mesaj verdi. Harekete geçmeyin dedi. Bu yüzden göreceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER