Oynatma Listesi
HABERLER

Kabinenin gündeminde ekonomi öne çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabine toplantısına başkanlık edecek.

oplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomi yine en önemli başlıklar arasında yer alacak. Milyonlarca memurun mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen son durum, enflasyon ile mücadelede atılan adımlar masada olacak.

VERGİSİZ TELEFON

Toplantıda ayrıca AK Parti’nin seçim vaadi olarak açıkladığı gençlere ücretsiz internet, vergisiz cep telefonu ve faizsiz evlilik kredisi ile ev hanımlarına emeklilik hakkı gibi konuların da görüşülmesi planlanıyor. 

KKTC'DE YOL GERGİNLİĞİ

Kabinenin önemli gündem maddelerinden biri de Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve Tahıl Koridoru anlaşması olacak. Kıbrıs’ta Yeşil Hat’ta bulunan Pile köyünden KKTC’ye giden karayolunun inşa çalışmaları sırasında Birleşmiş Milletler güçleriyle yaşanan gerilim de toplantıda görüşülecek. 

Toplantıda, ABD ordusunun Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ile yaptığı ortak tatbikat ve ABD yönetiminin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını 1 Ekim itibarıyla uzatması konusu da kapsamlı olarak değerlendirilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER