Oynatma Listesi
HABERLER

Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem

Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi verileri paylaşırken Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Erciyes fayına dikkat çekti.

Kayseri'de saat 13.17'de bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıklarken derinliğini 7.06 km olarak paylaştı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 4.1 km olarak duyurdu.

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD'dan yapılan son dakika bilgilendirmesine göre, "Kayseri ilimizin Sarız ilçesinde saat 13.17’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi;

Kayseri İli Sarız ilçesinde saat 13.17’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

 PROF. DR. ERSOY, ERCİYES FAYINA DİKKAT ÇEKTİ

CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e depremi değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy da şu ifadeleri kullandı;

4.7 elbette çok hissedilebilir bir deprem. Hasar verebileceğini düşünmüyorum. Defalarca söylediğimiz gibi 6 Şubat’ta peş peşe gelen depremler Türkiye’deki bütün fayzonlarını huzursuz etmişti. Bu huzursuzluk dönemi içerisinde sadece depremin olduğu yerde artçılar meydana gelmiyor. Kayseri gibi komşu alanlarda da deprem haberleri alabiliyoruz.

Sarız civarında Sarız fayı var aktif, depremin tam merkez üssünün nereye düştüğünü ilk anlarda bilmiyorum ama Kayseri civarlarında Erciyes fayı gibi pek çok fayın aktif olduğunu biliyoruz. Burası da bir deprem bölgesi.

4.7 biraz yüksek bir deprem olduğu için 4’e göre, insanlar bunu fevkalade hissetmiş olabilir. Yapılarında sarsıntıyı hissetmiş olabilirler. Bundan sonrakileri de izlemek gerekir ki acaba bunun ne tür deprem olduğunu yorumlayabilmek için belki de bağımsız tek başına bir deprem olarak görünebilir.

Bundan sonraki gelecek peş peşe küçük depremleri izlemekte yarar var diye düşünüyorum.

5.5 büyüklüğündeki bir depremin normal şartlarda binaya zarar vermemesi gerekir, ülkemizde zayıf yapı stokunda bur tür hasarlar gelebiliyor. Bu deprem deprem bölgesinde olsaydı, Maraş, Hatay çevresinde olsaydı o bölgede bu tür depremlerde tekrardan yıkımlar olabiliyor.

Ayakta gibi duran binalarda bu tür depremler yıkıcı etki yapıp binanın tamamen çökmesine neden olabiliyor. Normal şartlarda deprem görmemiş bölgede yapı stokunda bu büyüklükteki depremin hasar vermesi mümkün değil.

DHA Kayseri Muhabiri Samed Aydın Sun da 'Şu an ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı mevcut değil. Ekiplerin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yayın öncesi Sarız Belediye Başkanı ile görüştüğümüzde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini can ve mal kaybı olmadığını vatandaşların panik içerisinde olduğunu belirtti.' dedi.

Sun sözlerini şöyle tamamladı; Ben Kayseri Merkez’deydim bazı bölgeler hissetti, bazı bölgelerin hissetmediğini söyleyebiliriz. Sarız bölgesi büyük Kahramanmaraş depremlerinin olduğu bölgeye çok yakın bir bölge. Oradaki vatandaşların Elbistan’daki akrabaları ile yaptığı görüşmelerde orada da hissedildiği yönünde bilgiler aldık.

6 Şubat depremlerini Sarız hissetmişti. Afet bölgesi ilan edilmesi yönünde çalışmalar vardı. Birçok kamu kurumu, cami minareleri ağır hasar görmüştü. Sarız bölgesi büyük depremleri yoğunlukla hissetmiş, en az Maraş depremi kadar zarar görmüş bir bölgeydi. Vatandaşlar o depremde olduğu gibi panikle dışarı çıktılar.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER