Oynatma Listesi
HABERLER

Kılıçdaroğlu'ndan vekillere 'yolları ayırırız' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yemekli toplantıda milletvekilleri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu o buluşmada milletvekillerine, "Parti içindeki konuları kamuoyu önünde tartışmayın" uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun "Kamuoyuna farklı görüntü vermeyi kabul etmiyorum. Bugüne kadar çok konuşuldu. Bundan sonrasına müsaade etmem. Bu düşüncede olanlar varsa yollarımızı ayıralım" dediği öğrenildi. Toplantıya ilişkin  detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür anlattı.

Hafta sonu belediye başkanları ve parti meclisi toplantılarına başkanlık eden CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de milletvekilleriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel tesislerinde yapılan o buluşma yaklaşık 3 saat sürdü.

"KAMUOYU ÖNÜNDE TARTIŞMAYIN"

Edinilen bilgilere göre, ilk CHP Grup Başkanı Özgür Özel açılış konuşması yaptı. Sonrasında Kılıçdaroğlu konuştu. Milletvekillerine, "Parti içindeki konuları kamuoyu önünde tartışmayın" uyarısında bulundu.

"YOLLARIMIZI AYIRALIM"

Kılıçdaroğlu'nu "Kamuoyuna farklı görüntü vermeyi kabul etmiyorum. Bugüne kadar çok konuşuldu. Bundan sonrasına müsaade etmem. Bu düşüncede olanlar varsa yollarımızı ayıralım" dediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT

Ayıca CHP lideri, tatil döneminde ne yapılması gerektiği yönünde talimat verdi. Kılıçdaroğlu, muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluşmalar yapılmasını istedi, Oy alınamayan yerlerde de çalışmalar yapılması gerektiğine ilişkin yol gösterdi.

TARTIŞILAN İSİMLER TOPLANTIDA

Toplantıda katılımın yüksek olduğu, Zoom toplantısındaki isimlerin de toplantıya katıldığı belirtiliyor.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları toplantısındaki “Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa genel başkanlığı bugün bırakırım” açıklaması gündemde.

"GEÇMİŞİ TEMİZ İNSANLAR BIRAKMANIZI İSTİYOR"

Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenerek istifa çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları toplantısında kendisinden görevi bırakmasını isteyenlere “Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa genel başkanlığı bugün bırakırım” dediği kulislere yansımıştı.

Kemal Anadol, Kılıçdaroğlu’na “Bu sözlerinize inanamadım. Yalanlamanızı bekledim. Ama siz susmakla yetindiniz” diye seslendi ve "CHP ilkelerine bağlı, geçmişi temiz binlerce insan Atatürk’ün koltuğunu bir an önce bırakmanızı istiyor" dedi.

Anadol yazılı açıklamasında, “CHP ilkelerine ters düşen uygulamalarınıza sırf parti zarar görmesin diye sabredildi. Siz ise şu anda yurt dışında kırmızı bültenle aranan kişileri, yetmez ama evetçileri milletvekili yaptınız. FETÖ’cü olduğu savıyla üniversiteden çıkarılanları, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçan kişileri danışman yaptınız” ifadelerini kullandı.

"TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDEN OY MAKİNESİ"

Anadol ayrıca, Kılıçdaroğlu’nu “Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları ile helalleştiniz ama kendi partinizin laik, demokratik düzeni savunan kadrolarına küstünüz. CHP’li seçmeni ise her seçimde tıpış tıpış sandığa giden oy makinesi yerine koydunuz” sözleriyle eleştirdi.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Kemal Anadol, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği kurultayda başkan olduğunu hatırlattı ve “Size hakkımı helal etmiyorum” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER