Oynatma Listesi
HABERLER

Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun etrafını sardılar: İzin vermiyorum, çekilemezsin

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk tur oylama sonrası adaylıktan çekileceği iddia edilmiş, ancak daha sonra Kılıçdaroğlu oy kullanmıştı. CHP kurultayına ilişkin çok konuşulacak bir görüntü ortaya çıktı.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk tur oylama sonrası adaylıktan çekilmesini engellemek isteyenlerin görüntüleri ortaya çıktı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçimlerinin ilk turunda Özgür Özel'in küçük bir farkla gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden yarıştan çekilmeyerek ikinci tura gittiğine dair detaylar netleşiyor.4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen kurultayda yapılan genel başkanlık seçimlerinin ilk turunda her iki aday da salt çoğunluğun oyunu alamadı. 682 delegenin oyunu alarak 2 oyla salt çoğunluk barajının altında kalan Özgür Özel'e karşılık Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Seçimlerin ikinci turunda ise Özgür özel oy sayısını 130 artırarak 812 oyla Genel Başkanlık koltuğuna oturdu, Kılıçdaroğlu ise 536 oya geriledi.

İLK TURDAN SONRA NE OLDU?

CHP'de cumartesi günü yapılan kurultayda Özgür Özel, 2. turda genel başkanlığa seçildi. İlk tur oylamada rakibinin gerisine düşen Kılıçdaroğlu ile diğer partiler arasındaki tartışmaya ait görüntüler paylaşıldı.

"DEVAM" KARARI ALDIRAN TARTIŞMA

Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimine katılmaktan son anda vazgeçmesine neden olan tartışmanın görüntüleri günler sonra ortaya çıktı. İkinci tur oylamasının başlamasından hemen önce Kılıçdaroğlu'nun yarıştan çekileceği iddia edilmiş ancak yaşanan bazı tartışmalar neticesinde eksi CHP liderinin devam kararı aldığı ifade edilmişti.

"İZİN VERMİYORUM, ÇEKİLEMEZSİN"

Kaydedilen videoda Kılıçdaroğlu'nun danışmanı gazeteci İmambakır Üküş, ve parti üyeleri Kılıçdaroğlu’nun kolunu tutarak ‘Hayır çekilemezsiniz, izin vermiyorum’ dediği duyuluyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER