Oynatma Listesi
HABERLER

Lisede vahşet! 15 yaşındaki genç arkadaşı tarafından öldürüldü

ABD'de bir lisede çıkan kavga spor salonuna sıçradı, bir öğrencinin iki akranına birden saldırdığı görüntüler ortaya çıktı. Saldırganın annesi ise 'Yalnızca kendini savunuyordu' diyerek oğlunu savundu.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir lisede çıkan kavga can aldı. Kameralara yansıyan vahşi arbede sırasında 15 yaşındaki bir öğrenci, 14 yaşındaki sınıf arkadaşı tarafından ölümcül şekilde bıçaklandı. Yerel haberlere göre, Güneydoğu Raleigh Lisesi'nin spor salonunda yaşanan arbedede 16 yaşındaki ikinci bir öğrenci de hayati tehlikesi olmayan bıçak yarasıyla hastaneye kaldırıldı.

KAMERALARA YANSIDI

Raleigh polis şefi Estella Patterson basın toplantısında, "Her iki kurban da bölgedeki bir hastaneye nakledildi. Ne yazık ki bir kurban aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetti" dedi.

Yerel medyanın yetkililere dayandırdığı habere göre, iki akranını bıçaklamakla suçlanan genç tutuklandı ve çocuk olarak yargılanmak üzere cinayetle suçlandı. Güvenlik kameralarının kaydettiği kavgada, iki öğrencinin yüz yüze olduğu, ardından siyah ceketli bir gencin kırmızı ceketli bir öğrenciye yumruk attığı ve öğrencinin de yumruk atarak karşılık verdiği görüldü.

SALDIRGANIN ANNESİ OĞLUNU SAVUNDU

Daha sonra, diğer öğrenciler de kavgayı takip ederken arbede spor salonuna sıçradı. Elde edilen görüntüler, artan arbede sırasında öğrencilerden birinin kaçmadan önce iki gence keskin bir cisimle vurduğunu ortaya koydu. Polis hayatını kaybeden öğrenci ve saldırganın kimliğini açıklamadı.

Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren gencin annesi Sherelle McLaughlin, oğlunun 'yalnızca kendini savunduğunu' savundu. Ayrıca bıçağı okula götürdüğüne inanmadığını ancak binadaki başka birinden aldığını düşündüğünü öne sürdü.

Öğrencilerin sınıf arkadaşlarının ölümüyle yüzleşmeleri ve bölgenin güvenlik protokollerini gözden geçirmesi sebebiyle okul Salı günü kapatılacak. Wake County Müfettişi Robert Taylor, "Okullar öğrencilerimiz ve personelimiz için güvenli bir sığınak olmalıdır. Bugün burada yaşananlar kabul edilemez" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER