Oynatma Listesi
HABERLER

Memur ve emekli maaşları ne olacak? CNN Türk canlı yayınında beklenen zam oranı değerlendirildi

Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam oranları, yarın açıklanacak 6 aylık enflasyon verisiyle netlik kazanacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren aralık ayı enflasyon rakamı, TÜİK tarafından yarın açıklanacak. CNN Türk canlı yayınında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olası zam oranı değerlendirildi.

Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde CNN Türk'te ekrana gelen 'Tarafsız Bölge' programında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı değerlendirildi. Programda Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, Sanatçı - Yazar Bedri Baykam, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, gazeteciler Zafer Şahin ve Abdulkadir Selvi yorumlarda bulundu. Abdulkadir Selvi, memur ve emekliye yapılacak zam oranıyla ilgili, 'Beklenti yüzde 30 ve yüzde 40 arasında' dedi. Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise 'yüzde 30 zam oranı bekleniyor' kulis bilgisini paylaştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Yarın çıkacak olan enflasyon oranı çok önemli olacak hem %8’lik zam ve refah payıyla beraber %30’un biraz üzerinde bir şey konuşuluyor. %40 gibi bir beklenti var ama ben bu rakamı doğrulatamadım. %40 olursa bu ancak Cumhurbaşkanı’nın iradesini yansıtmasıyla gerçekleşebilir ama %30’la %40 arasında bir beklenti var. Bir de tabi memurlar bu sefer 3600 ek gösterge düzenlemesi yapıldığı için hemen her meslekte bir düzenleme yapılacak o da maaşlarına olumlu şekilde yansıyacak." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER