Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji 10 kent için uyardı! Kar ve sağanak alarmı

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Bugün ve yarın için 10 kentte alarm verildi. Çarşamba günü İstanbul dahil tüm yurt için uyarı geldi. Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapıldı.

Ülkenin güney ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerinde güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR VE SAĞANAK

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, “Bugün doğu ve güneydoğu Anadolu’da yağış var diğer bölgeler parçalı bulutlu ve çık Marmara’da sis doğuda çığ riski devam ediyor. Çarşamba günü sıcaklıklar 3-4 derece düşecek. Perşembe ve cuma iç kesimlerde karla karışık yağmur görülecek. Hafta sonu batıdan başlayarak tekrar ısınacak.

Bugün Urfa Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak kuvvetli sağanak, Hakkari, Van’ın güneyi Siirt ve Şırnak’ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı.  Bu gece ve yarın Mardin, Şırnak, Hakkâri ve Van’ın güneyinde yağışlar kuvvetli sel ve su baskını olur dikkat”

BUGÜN VE YARIN 10 KENTTE SARI ALARM

Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER