Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil: Kar ve sağanak alarmı

Meteoroloji haritayı güncelledi. Yetkililer İstanbul dahil birçok kent için yeni uyarıda bulundu. Kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek. İstanbul’un yanı başı Kırklareli ve Tekirdağ'da kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Peki, kar yarın da devam edecek mi? İşte tüm yurdu bekleyen dava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz kıyıları ile Sinop, Samsun, Ordu ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Bugün Marmara, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu yağış var. Marmara’da rüzgar poyrazdan kuvvetli yağış öğlene kadar karla karışık yağmur, öğlen yağmura dönüyor. İç kesimlerde sabah ve gece don ve buzlanma var.  Doğu Akdeniz’de "Kıbrıs Alçak Basınç" merkezinin oluşturduğu yağış ve kuvvetli rüzgar etkili.

Bugün İstanbul’da öğlene kadar yerel karla karışık yağmur öğlen yağmura dönüyor 5 derece. Kuzeyli rüzgarlar zamanla fırtına hızında. Önümüzdeki cuma günü önemsiz yağışın dışında 1 hafta yağış yok. Sıcaklık yarından itibaren 8-9 dereceye çıkacak.

TEKİRDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYİ BULDU

Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışı etkili oluyor. Kule mevkilerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kar nedeniyle ulaşımın aksamaması için Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri bölgede çalışma yaptı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü karın gün boyu etkili olması bekleniyor. Tekirdağ'ın Çorlu ilçe merkezi ile Malkara ve Şarköy'ün yüksek kesimlerinde zaman zaman kar yağışı etkili oluyor.

4 KENTTE SARI ALARM VERİLDİ

Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, İzmir

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 5

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Çok bulutlu 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -3

Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı 7

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER