Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji’den yeniden kar alarmı! Başkentliler yeni güne karla uyandı: İstanbul, Bolu, İzmir…

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. İstanbul’da bugün ve yarın karla karışık yağmur ve kar alarmı verildi. AKOM’dan da kar yağışı uyarısı geldi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Ankara güne kar yağışı ile başladı. 7 kent için ise sarı ve turuncu alarm verildi. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlar olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

BAŞKENTLİLER YENİ GÜNE KARLA UYANDI

Ankara’da vatandaşlar güne kar yağışı ile uyandı. Başkent’te sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kar temizleme araçları oluşabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuz halinde bekledi. Belediye işçileri, işlek caddeleri ve sokakları tuzladı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışı gün içerisinde devam edecek.

“BU GECE VE YARIN İSTANBUL’DA KAR GÖRÜLEBİLİR”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara, İç Anadolu, İç Ege ve Karadeniz bölgesinde yağış var, Yağışlar kıyılarda karla karışık yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Sakarya’nın yüksekleri ve Düzce kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar olur. Sabah ve gece sis buzlanma var.

Bugün pazar İstanbul aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu sıcaklık bugün 6 derece, gece 2 derece. Yarın sıcaklık 4 dereceye düşüyor, Yanı kar derecesine. Bu gece ve yarın karla karışık yağmur ve kar yağışı İstanbul’da görülebilir.

AKOM UYARDI: KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

AKOM verilerine göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

7 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER