Oynatma Listesi
HABERLER

MHP'li Yönter'den İmamoğlu'na tepki: İstanbul'a nasıl talip olursun, utan

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday tanıtıp toplantısındaki açıklamalarını dinleten MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "İstanbul'a nasıl talip olursun, utan." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Erzincan İliç’te altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili konuşan İzzet Ulvi Yönter, "Malesef bir toprak kayması geldi. Şu anda 9 işçimizle ilgili arama çalışmaları sürüyor. İşçilerimize ulaşmamız lazım. Daha sonra diğer meselelerle ilgili gerekli açıklamayı yaparız. Çalışmalar hızla devam ediyor. Büyük bir alan. Polemik yapanlar, korku pompalayanlar var. Sabah bir televizyon kanalındaki konuşmayı dinleyince inanamadım." ifadelerini kullandı.

"ZİNCİRLEME PROVOKASYONLAR VAR"

Yerel seçimlere gidilirken provokasyonlara dikkat çeken İzzet Ulvi Yönter, "Sistematik bir operasyon sürecinin ilerlediği noktasında kanaatimiz var. Zincirleme provokasyonlar var. Genel Başkanımız görüşlerini paylaştı. Türkiye'nin bir tehdit sarmalında olduğunu ifade ettik. Türkiye üzerinde hesap yapılacak bir ülke değil. Zincirleme saldırılar var. Türkiye'ye çelme takmak istiyorlar. Türkiye husumet ve işgal cephesinin nefretini çekti." şeklinde konuştu.

"CHP KAOSUN PENÇESİNDE"

CHP'de aday belirleme sürecinde yaşanan gelişmelere değinen Yönter, "CHP kaosun pençesinde. CHP'nin akibetini esen rüzgar belirliyor. O rüzgarın da nereden estiği belli değil." dedi.

"SEN İSTANBUL'A NASIL TALİP OLURSUN, UTAN"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday tanıtım toplantısında yaptığı "İstanbul Kürtlerin, Alevilerin, Boşnakların, Ermenilerin, Süryanilerin şehri." ifadelerini dinleten Yönter, "Herkesin Ekrem İmamoğlu'nun şu konuşmasına dikkat etmesini istiyorum. Süryani'nin, Ermeni'nin şehri ne demek. Böylesi bir konuşma sonucunda Ekrem Bey'e 'Sen Türk düşmanı mısın? diye sorma hakkımız olmaz mı? Sana bu talimatı kim verdi? Sen İstanbul'u Ermeni'nin şehri yaptın, Türk'ü ağzına bile almadın. Ben Ermeni düşmanı değilim, sadece bizim hakkımızı arıyorum. Biz neredeyiz. Türk olmaktan utanıyorsan İstanbul'a nasıl talip olursun, utan. Şehitlerimize, gazilerimize bunun hesabını verecek. İBB Başkanı korkunç bir sürüklenme içinde. Değerlerinden kopmuş durumda." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER