Oynatma Listesi
HABERLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN Türk canlı yayınında Alev Alatlı'yı anlattı

CNN Türk yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Ben kaybettiğim dostlarımı telefon rehberime dua bekliyor koduyla kaydediyorum. ‘Dua bekliyor’ listesine bir dostumu daha eklemiş oldum. Hem insan olarak çok sevdiğim çok saydığım bir büyüğümdü, hem de Türkiye’nin entelektüel yapınışı sürecini çok ciddi katkı yapmış bir büyüğümüzdü. Hem kişisel olarak hem de ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sevenlerine tekrardan baş sağlığı deliyorum. Allah rahmet eylesin.

Ben Alev hanımı hem müsteşarken hem üniversitede akademisyenken çok severek, sayarak takip ettiğim bir insandı. Zaman zaman bir araya gelerek ülke mesellerinden çok derin sohbetler ediyorduk. Şunu görmüştüm Alev hanım gerçekten Türkiye’nin toplumsal yapısı açısından, Türkiye’nin geçmişi açısından çok derin bir birikime sahip olan çok güçlü analizleri olan bir entelektüel idi.

Batıya yön veren eserlerde bize yön veren eserlerde tüm birikimlerini yansıttı. Kapadokya Üniversitesi hakkında hiçbir şey söylemeye gerek yok. Anadolu’nun göbeğinde herkes büyük etkinlikleri tercih ederken o Kapadokya’yı tercih etti. Her konuda ülke meselelerini yakından takip eden bir büyümüzdü. Tekrardan başımız sağ olsun.” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER