Oynatma Listesi
HABERLER

Moskova'da son durum ne? Canlı yayında aktardı: Hareketlilik söz konusu değil

Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" dedi. Wagner'in açıklamaları sonrası gözler Moskova'ya çevrildi. CNN TÜRK Moskova temsilcisi kentten son durumu aktardı.

CNN TÜRK Moskova temsilcisi Siyamend Kaçmaz canlı yayında Moskova'da son durumu aktardı. Ekstra bir hareketliliğin olmadığını vurgulayan Siyamend Kaçmaz, "Ekstra bir hareketliliğin olmadığını çok net bir şekilde görüyoruz. Açıklamalarının çoğunlunun sosyal medya üzerinden yayınlandığını görüyoruz. Peskov, Putin'in anbean bilgilendirildiğini ifade etti. An itibarıyla Moskova başta olmak üzere ekstra güvenlik önlemi ve hareketlilik söz konusu değil. Çok sıradan bir gün yaşıyor diyebiliriz ofise gelene kadar Moskova sokaklarını gözlemleme şansım oldu. Bu gördüğünüz trafik olağan bir trafik. Moskova 24 saat yaşayan bir şehir. Buraya gelinceye kadar Duma'nın önünden geçtim herhangi bir güvenlik önlemiyle karşılaşmadım. Herhangi bir ekstra hareketlilik yok." ifadelerini kullandı.

Kaçmaz sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: Rusya televizyon kanalları sıcak bölgeden sık sık haberler yapıyorlar. Yarın bunun detayını çok daha net göreceğiz. Wagner'in almış olduğu başarılar Rus halkı tarafından takdir ediliyordu. 

En önemli şehirlerden bir tanesi Rostov'du. Ben oradan görüntü talep etmiştim. Oradan gelen görüntülerde de hernangi bir şeyin olmadığını görüyoruz. Rusya'nın genelinde herhangi bir şey olmadığını görüyoruz. An itibarıyla Moskova'yı yeni güne başlarken sizler de görüyorsunuz. Herhangi bir hareketlilik söz konusu değil. Herhangi bir güvenlik önlemi alındığını görmüyorum. İlk etapta Kremlin'in etrafında olmuş olurdu. 

 Emekli Kurmay Albay Eray Güçlüer de, "Rusya bu süreci başarıyla yürütemedi. Ukrayna savaşında özellikle hissettik. Wagner, 9 ayrı ülkede faaliyet gösteriyor. İşin sosyolojisine baktığınız da meselenin bu gece hemen hallolabileceğini düşünmüyorum. Wagner'in karşı atakları ne olacak? Sıradan savaşcılar değil. Rusya kısa sürede halledemeyebilir. Rusya şu an kendi içinde büyüttüğü canavarla mücadele ediyor." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER