Oynatma Listesi
HABERLER

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi kime yarar? İşte son kulis bilgileri

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini açıklamasının ardından Ankara'da neler konuşuluyor. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'den son dakika bilgilerini Dicle Canova aktardı.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklayan Muharrem İnce ile ilgili kulis bilgilerini ve İnce'nin kararına dair konuşulanları canlı yayında aktardı.

Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

MHP: MİLLET İTTİFAKI'NA ZARAR VERİR

Hem Cumhur İttifakı hem Millet İttifakı tarafından önemli isimlerle görüştüm. Bu çekilme kararının seçime etkisi ne olur, perde arkasında ne olduğuna dair nabız tuttum. Bir MHP'li kurmay böyle bir çekilmenin Millet İttifakı'na zarar vereceğini söyledi. 'Çünkü başından itibaren çok üzerine gidildi, bu seçmen tarafından çok hoş karşılanmaz.' dedi.

MHP'li kaynak, Cumhur İttifakı'na bir zararı olmayacağını ifade etmekte birlikte, Kılıçdaroğlu'na da bir fayda getirmeyeceği görüşünü getirdi. MHP, bu şekilde el çektirmesine tepki olur, seçmen ya sandığa gitmez ya da çok az bir kısmı Sinan Oğan'a kayabileceği yorumunda bulundu.

AK PARTİ: ÇOK TEHLİKELİ BULUYORUZ

AK Parti cephesinde ise bu yöntemle çekilmiş olması, gönül vermiş seçmende 'çok korkutucu bulunur' ifadesiyle karşılaştım. Muharrem İnce'ye korkunç bir kampanya yürütüldüğünün altını çizdi. Bunun Kılıçdaroğlu'nun çevresinde hizalananlarla ifade edilebileceğini söyledi. Yöntem olarak korkutucu olduğu belirtildi. 'Biz siyaseti dizayn etmek için daha önce yapılan operasyonlardan kurtulduğumuzu düşünüyorduk ki böyle bir korkunç baskı oluşturuldu.' denildi. Bunun FETÖ tarafından arkadan sufle verilerek yapıldığını öne sürdü. Siyaset ve Türkiye açısından çok tehlikeli buluyoruz ifadelerini kullandı. Muharrem İnce'ye oy veren seçmenin yeni bir değerlendirme yapacağı bunun Kılıçdaroğlu'na yaramayacağı ifade ediliyor AK Parti ve MHP tarafından.

CHP: ÇİRKİN İFTİRALARI KABUL ETMİYORUZ

CHP kaynakları tepkilere ne diyor? Üst düzey bir partili yetkilisiyle konuştum. 'Bu tür çirkin iftiraları kabul etmiyoruz, siyaset zemininde yapılır. Belden aşağı yapılan siyaseti kabul etmeyiz ve bu provokasyondur' dedi, suçlamaları reddetti. Çekilme kararı için de 'Demokrasi adına bir kayıp' olarak yorumladılar. CHP'ye katılır mı, bir temas olur mu, Genel Başkan görüşür mü bilemiyoruz. Daha önce görüştüler sonuç çıkmadı. Şimdi de kendi taktiri ile çekildi. Seçimde dengeleri etkiler mi? Sinan Oğan ve İnce'ye giden oylar protesto oylardı. Süreç içinde çok ciddi değişim gözledik. Son 2 gün kaldı seçmen değerlendirmesini yapacaktır demekle yetiniyorlar.

İYİ PARTİ: SİNAN OĞAN'A YARAR

İYİ Parti'de ise daha keskin ve net bir görüş var. İnce'nin çekilmesinin iki ayağı olduğunu belirtiyor İYİ Parti kaynakları. Bir çirkin iddialar nezdinde değerlendirmek lazım dedi. İki İnce'nin siyasi kararı. Çirkin iddialar varken çekilmesi yanlış oldu, iğrenç yöntemleri kullananları cesaretlendirdi ifadesini kullandı. Çekilmesi Sinan Oğan'a yarar yorumunda bulundu. İYİ Parti kaynakları 'Çünkü çekilmesinin nedeni düşük oy alacaktı bunu gördü ve ilerideki siyasi beklentilerini gördü ve buna göre pozisyon aldı. Yüzde 1-2'lik oyu almamış oldu' değerlendirmesinde bulundu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER