Oynatma Listesi
HABERLER

New York Times, İsrail'in kanıtını çürüttü!

Savaşın onuncu gününde Gazze'nin en eski sağlık kurumu El Ehli Arap Hastanesi'ni vuran füze, en az 471 insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. İsrail'in hava saldırılarından korkup hastaneye sığınan binlerce sivilin bulunduğu tarihi yerleşkeye füze ateşlemesi, dünyada infial yarattı.

İsrail ve sadık destekçileri ABD ile Avrupalı ülkeler, 18 Ekim tarihinin sabahında hastane bahçesine düşen roketin Filistinli gruplar tarafından ateşlendiğini savunmaya başladı. İsrail ordusu birçok video görüntüsü ve fotoğraf paylaştı, Tel Aviv'in sunduğu tezler Batılı müttefikleri tarafından anında kabul edildi.

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in dile getirdiği Filistinli grupların mezarlıktan ateşlediği füzelerden birinin hastaneye isabet ettiği tezini çürüttü.

New York Times'ın yayınladığı görsel analize göre, Gazze semalarında süzülen bir roketin havada patlamasını yerde başka bir patlamanın takip ettiği görüntüler İsrail ve müttefikleri tarafından delil olarak sunuldu. Ancak gazete, ayrıntılı analiz edildiğinde 17 Ekim gecesi Al Jazeera televizyonunun canlı yayın kamerasındaki bir detayın başka bir şey gösterdiğini belirtiyor. Buna göre, videodaki füze yüksek ihtimalle hastane bahçesini cehenneme çeviren patlamaya yol açmadı.

New York Times, havada infilak eden füze yaklaşık üç kilometre uzaklıktaydı ve bu devam eden savaşta sınır hattındaki bir başka çatışmaya ait.

Hastanede yüzlerce insanı öldüren füzenin kimin tarafından atıldığı ya da patlamaya neyin yol açtığı gibi sorulara yanıt veremedğini kaydeden gazete, İsrail'in sunduğu en güçlü kanıtlardan birinin şüphe uyandırdığını vurguladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER