Oynatma Listesi
HABERLER

Özkan Uğur için AKM'de tören düzenlendi

Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu MFÖ’nün üyelerinden Özkan Uğur için AKM'de tören düzenlendi. Veda törenine; usta sanatçının ailesi, meslektaşları ve hayranları katıldı. Lenf kanserinin nüksetmesi sebebiyle vefat eden Özkan Uğur'un cenazesi cenazesi Taksim Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Daha önce üç kez lenf kanserini yenen ancak geçtiğimiz aylarda tekrar kansere yakalanan ve Üsküdar’da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Özkan Uğur, geçtiğimiz cumartesi günü 69 yaşında hayatını kaybetti.

Özkan Uğur'un cenazesi Karacaahmet Gasilhanesi'nden alındı. Uğur'un cenazesi Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

BAKAN ERSOY: ÇOK DEĞERLİ BİR YETENEKTİ

Müzik dünyasının efsane ismi için Atatürk Kültür Merkezi'ndeki anma töreni başladı. İlk olarak kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çok önemli bir sanatçımıza veda ettiğimiz bir gün. Özkan Uğur sanatçı unvanını layıkıyla taşıyabilen çok önemli bir sanatçımızdı. Hem müziğin efsanesi hem de ekranların, sinema perdesinin en doğal karakterlerinden biriydi. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte de sanatçılarımıza örnek olacak çok değerli bir yetenekti. Böyle değerli sanatçıların yerini doldurmak maalesef çok güç oluyor. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm sanatçılarımıza, yakın dostlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

 

AKM'DEKİ TÖREN BAŞLADI

Oyuncu Zafer Algöz, törende yaptığı açıklamada yaşadığı büyük üzüntüyü dile getirdi: 69 yıllık hayatının neredeyse 60 yılını müzik ve sanatla geçirdi. Müthiş bir başarı hikayesi. Gelmiş olduğu noktaya tırnakla kazıya kazıya gelmiş bir isim. Hepimizin başı sağ olsun.

Törende konuşma yapan Mazhar Alanson ve Fuat Güner yaptıklarıyla açıklamalarda gözyaşlarına boğulurken salondakilere de duygusal anlar yaşattı.

 

Fuat Güner: Özkan bu salonda bulunan herkes için çok öneml ibir kayıp. Kimileri için Özkan; MFÖ'nin Ö'sü, sahne sanatçısı ve çok başarılı bir müzisyen, kimileri için neşeli iyi kalpli eğlenceli bir arkadaş. Ama bizim için Özkan 52 yıllık dostluk, iş ortağımız, manevi kardeşimiz. Hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden attıramaz. Özkan'ım yeniden buluşmak için hoşça kal.

Mazhar Alanson: Özkan'cığım şu anda burada olduğunu hisdediyorum. Gönüllerimizde her zaman kalacaksın. 2-3 gündür halimiz darmadağın. Eşi ve oğluna başsağlığı diliyorum. Üçümüz bir arada olduğumuzda şifreli konuşmalarımız vardı. Acımız soğuyunca onları da anlatacağız. Yeteneği konusunda başarısı tartışılmaz. Yetenekli olduğunu o da biliyordu ama bu kadar sevildiğini herhalde bilmiyordu. Tanıyan tanımayan, bütün Türkiye Özkan'ı seviyormuş. Biz ne yapacağız, çaresiziz. Özkan'cığım ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan böyle bırakılmaz ki. Gözyaşlarımızı bitti mi sandın. Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık.

"KABULLENMEK ÇOK ZOR"

Daha sonra söz alan Özkan Uğur'un oğlu Alişan Uğur da gözyaşlarına hakim olamadı. Uğur, açıklamasında, "Babam kimsenin dedikodusunu etmez, kimsenin arkasında konuşmazdı. Babam bu dünyaya sanatçı olması için ışınlanmış bir yetenekti. Gönüllere taht kurdu. Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını doyasıya yaşadı. Eğlenmeye, eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümesemesi eksik olmadı. Sabah sesini açmak için yaptığı egzersizleri, kahhalarını, eleştirilerini duyamayacak olmak, artık ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Babam hakkında 'di'li geçmiş zaman kullanmak, kabullenmek çok ama çok zor. Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Hep içimizde, yanımızda olacaksın hoşça kal" ifadelerini kullandı.

Eşi Aysun Aslan Uğur ise "Şu an söyleyecek bir şeyim yok. Özkan Uğur'muz için sizden bir dakikalık saygı duruşu rica ediyorum" şeklinde konuştu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER