Oynatma Listesi
HABERLER

Pakistan savaş uçakları İran'ı vurdu!

İran'ın Pakistan topraklarına füze saldırısını bu gece yarısı Pakistan'ın misillemesi izledi.

Sabaha karşı 05.00 sularında İran'ın güneydoğusundaki birçok noktadan patlama haberleri geldi. IRNA haber ajansı, Saravan şehrinde çok sayıda patlama duyulduğunu bildirdi.

Hemen ardından AFP, Pakistan savaş uçaklarının İran topraklarındaki bazı hedefleri vurduğunu duyurdu. Bir Pakistanlı yetkili, ajansa ismini vermeden konuşup saldırıyı doğruladı.

İran Devrim Muhafızları, Salı akşamı Pakistan-İran sınırındaki Belucistan'da konuşlu Ceyş el Adl adlı grubu hedef aldı. Pakistanlı yetkililer İran saldırılarında iki çocuğun hayatını kaybettiğini, birçok sivilin de yaralandığını söyledi.

Pakistan'ın İran topraklarında yedi ayrı noktaya düzenlediği hava saldırısında ise, sınır hattında faaliyet gösteren Belucistan Kurtuluş Ordusu kamplarının vurulduğu bilgisi var. İslamabad yönetimi, Belucistan Kurtuluş Ordusunu bir terörist örgüt olarak tanımlıyor.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saat 06.41'de Pakistan-İran sınırına yaklaşık 30 kilometre mesafede gerçekleşen bombardımana dair resmi açıklama yaptı.

Saldırı uluslararası haber ajansları tarafından dünyaya 'son dakika' koduyla duyurulurken, İran resmi medyası Pakistan savaş uçaklarının saldırısında en az üç kadın ve dört çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi. Yaşamını yitirenler, İran vatandaşı değil.

İran resmi televizyonu Press TV, ekrana getirdiği haberinde güneydoğudaki Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Saravan şehrinde birçok patlama olduğunu belirtti ancak patlamaların neden kaynaklandığına dair bir bilgi paylaşmadı.

İran televizyonlarında ayrıca bir sınır köyünün vurulduğu aktarıldı.

Pakistan ordusunun İran'daki saldırısında savaş uçaklarının yanı sıra silahlı insansız hava araçları kullandığı da gelen bilgiler arasında.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER