Oynatma Listesi
HABERLER

Pakistan'da sokaklar savaş alanına döndü! 1 kişi hayatını kaybetti gözaltılar var

Pakistan Eski Başbakanı Imran Khan’ın gözaltına alınmasının ardından Khan destekçileri ile polis arasında çıkan çatışmalarda sokaklar savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda şu ana kadar 1 kişi hayatını kaybetti, 6'sı polis toplam 12 kişi de yaralandı.

Pakistan’da eski Başbakan Imran Khan’ın yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ülke genelinde sokağa inen binlerce Khan destekçisi polisle çatıştı. Başta başkent İslamabad olmak üzere Rawalpindi, Lahor, Karaçi, Gujranwala, Faysalabad, Multan, Peşaver ve Mardan’da sokağa inen Khan destekçileri sokaklar savaş alanına çevirdi. Çok sayıda aracı ateşe veren protestoculara, polis cop, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Protestolar sırasında en az 20 kişi gözaltına alınırken, net sayı açıklanmadı.

Protestolarda 1 kişi öldü

Belucistan Eyalet İçişleri Bakanı Ziaullah Langove yaptığı açıklamada, Quetta kentindeki çatışmalarda 1 protestocunun hayatını kaybettiği ifade ederek, 6 polis memuru toplam 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. Pakistan basınında yer alan haberlerde, Pakistan İçişleri Bakanlığının emriyle ülke çapında mobil veri hizmetlerinin kısıtlandığı aktarıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER