Oynatma Listesi
HABERLER

Pilot bölge İstanbul! Bakan Yerlikaya düzensiz göçle mücadelede yeni sistemi açıkladı

Düzensiz göçle ilgili yeni bir sistemin uygulandığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya pilot bölgenin İstanbul olduğunu söyledi. Yerlikaya sistemin detaylarını da anlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı” gündem maddelerini içeren ve son 90 günlük verileri açıkladı.

Bakan Yerlikaya, son 90 günde terör örgütlerine yönelik 43 bin 90 operasyon düzenlendiğini 258 teröist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Organize suç örgütlerine yönelik 92 operasyon düzenlendiğini duyuran Bakan Yerlikaya, 1762 kişinin gözaltına alındığını 430'unun tutuklandığını söyledi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle;  Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, tehdit nereden geliyorsa, 1 terörist varsa kaynaığından etkisiz hale getiriyoruz. 40 yıldır sorunlarımızın başında yer alan terör bitme noktasına geldi. Bir daha terör nedeniyle tek bir kulübemiz dahi kalmayacaktır.

Terörü ve terörizme karşı mücadeleyi bir politika olarak kesintisiz sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. İçişleri Bakanlığı olarak biz içeride Savunma Bakanlığı sınır hattı ve ötesinde, MİT istihbarat ile uyum içinde amansız bir mücadele veriyoruz.

 37'Sİ BOMBALI SALDIRI OLMAK ÜZERE 44 EYLEM ÖNLENDİ

Son 90 günde terör örgütlerine yönelik İHA'larımız, SİHA'larımız 15 bin 40 saat uçuş gerçekleştirdiler. Toplam 43 bin 90 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda 40' teslim, 27'si ölü, 258 terörist etkisiz hale getirildi. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız.

Bu süreçte, 37'si bombalı saldırı olmak üzere 44 eylem önlendi.

Teröre katılım sayıları yok denecek kadar azalırken Diyarbakır annelerinin feryatları 5. yılına girdi. Son 90 gündeki evlat nöbetlerinde 4 örgüt üyesi daha teslim oldu.

Zehir tacirlerine göz açıtırılmadı. Son 90 günde 53 bin 929 uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Gözaltına alınan 65 bin 13 şüpheliden 5 bin 966'sı tutuklandı.

Terörle iltisaklı 56 binden fazla sosyal medya hesabına ilişkin işlem yapılarak, gözaltına alınan 424 şüpheliden 25'i tutuklandı.

Mafyavari örgütlere de göz açtırmayacağız. Son 90 günde organize suç örgütlerine düzenlenen yüzlerce operasyonda yakalanan bin 767 şüpheliden 430'u tutuklandı.

6 ŞUBAT FELAKETİ

2 milyon 522 bin 294 binanın hasar tespiti yapıldı. 60 bin 421 acil yıkılacak ve yıkık bina enkazı tamamen kaldırıldı. Ağır hasarlı bina sayısı 201 bin 211. 79 bin 711 ağır hasarlı binanın enkazı kaldırıldı.

Çadırkentlerde ve tesislerde misafir etme dönemi bitti. Deprem bölgesinde geçici barınma alanları konteyner kentlerde sağalnıyor. Depremzedelere 6 milyar liradan fazla kira ayrdımı ödendi. Ayrıca aylık 3 bin lira yüklenen 'ESEN' kart ile gıda alışverişi yapabiliyorlar.

KAÇAK GÖÇLE MÜCADELE

Göreve geldiğimiz ilk günden beri üzerinde hassasiyetle durduğumuz düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadele başta geliyor.

* Geçici Koruma Altındaki Suriyeli.....3.293.934
* İkamet İzni İle Kalanlar.....1.213.143
* Uluslararası Koruma Kapsamında Kalanlar.....290.516
* Toplam Düzenli Göçmen Sayısı.....4.797.593

Göçmen kaçakçılığına yönelik bin 285 operasyon gerçekleştirildi. 2 bin 159 şüpheliden 543 kişi tutuklandı. 207 kişiye adli kontrol uygulandı.

Operasyonlarımız sonucunda 75 bin 442 düzensiz göçmen yakalandı. 32 bin 563'ü sınır dışı edildi.Geri kalan diğer düzensiz göçmenlerin sını dışı işlemleri ise devam ediyor. Sadece 90 ün çinde 59 bin 145 kişinin sınırdan girişi engellendi. Irkçılık ve yabancı düşmanlığının toplumumuza sirayet etmesine izin veremeyiz. 

 

DÜZENSİZ GÖÇLE İLGİLİ MÜCADELEDE YENİ SİSTEM, PİLOT BÖLGE İSTANBUL

Yakalama süreci le ilgili artık yeni bir sistem uyguluyoruz. Pilot bölge olarak seçilen İstanbul'da başlatılan mobil göç noktası adı verilen araçlar kullanılıyor. Güvenlik güçlerimiz bir yabancıya kimliğini soruyor, kimliğini ibraz edemiyorsa görevlimiz onu mobil göç noktasına davet ediyor. Göç uzmanlarımızla hem parmak izi sorgulaması yapılıyor

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER