Oynatma Listesi
HABERLER

Polis motokuryeye atladı, kaçan kişiyi yakaladı! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür mesajı

Muhtar olduğunu iddia eden bir araç sürücüsü yolda tartıştığı motosiklet sürücüsüne silah göstererek tehdit etmişti. Durumu gören polis memuru yoldan çevirdiği motosikletli ile zanlıyı takip ederek yakalamıştı. Yaşanan olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü meydana geldi. Motosiklet sürücü ve otomobil sürücüsü arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Otomobil sürücüsü muhtar olduğunu belirterek motosiklet sürücüsüne silah gösterdi.

Motosiklet sürücüsü durumu trafik polisine bildirdi. Otomobil sürücü olay yerinden uzaklaşırken polis ise yoldan geçen başka bir motosiklet sürücüsü Ömer Uğur’u durdurarak aracı takip ettirdi.

BAKAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Yaşanan oalyın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaparak polis ve motokurye sürücüsüne teşekkü etti

.Bakan Yerlikaya görüntüleri de paylaşarak şu ifadeleri kullandı; Öndeki aracı takip et! Bu sahne bir sinema filminde değil İstanbul Ataşehir’de yaşandı. Bir vatandaş, bir sürücü tarafından kendisine silah çekildiği şikayetinde bulundu.

Bölge Amirimiz Komiser Yardımcısı Çetin Gülen, sözkonusu aracı durdurmak istedi, ancak sürücü durmayarak yoluna devam etti. Komiser Yardımcımız emniyet aracı ters istikamette kaldığı için bu kez bir kurye motosikletini durdurdu ve peşinde olduğu aracı yakaladı.

Olayla ilgili adli işlemler devam ediyor. Görevini layıkıyla yerine getiren Komiser Yardımcımız Çetin Gülen’i tebrik ediyorum. Polisimize yardımcı olan motokurye sürücümüze teşekkür ediyorum.

"BENCE POLİS MEMURU TERFİ ALMAYI HAK EDİYOR"

Polisi taşıyarak kaçan aracı yakalayan Ömer Uğur yaşadıklarını anlattı. Uğur, “Şu an kimse bana ulaşmadı ama zaten ayın 13’ünde oldu. Ben şahsen polise bir şey yapılmasını isterim. O polis gibi görevine sadık olan insan belki yoktur. Başkaları olsa belki gitsin der ama o gerçekten çevirip takip ettirdi ve görevini yaptırdı. Bence polis memuru terfi almayı hak ediyor” dedi.

"3 DAKİKA TAKİP SONUCUNDA ÖNÜNÜ KESTİK"

Kovalama anını anlatan Uğur, “O gün polis çevirme yapıyordu, bir araç ile motosikletli arasında tartışma olmuş. Araçtaki muhtar, motosikletli sürücüye silah göstermiş. Tehdit etmiş ve basıp gidince motorcu şikayet ediyor fakat polis memuru yetişemiyor. Ben polis memurunu tebrik ediyorum. Orada beni durduruyor, öndeki aracı takip et dedi. Hemen arkama atladı, ben dengemi kaybettim ama takip ettik. 3 dakikalık takip sonucunda önünü kesmeyi başardık” şeklinde konuştu.

"SİLAHINI VERMEK İSTEMEDİ"

Uğur, “Kendisi müdahale etti ama muhtar güçlük çıkardı. Ben muhtarım benim kimliğim var, yanında ruhsatlı silahı varmış zaten vermek istemedi. Baya bir heyecanlandım ama sonradan polis memuru bas gidiyoruz deyince devam ettik. Olayın sonuna kadar kalamadım ama ekiplerden yardım istedi. Ben işime geri dönmek üzere işime geldim” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER