Oynatma Listesi
HABERLER

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle anlattı: Deprem bölgesinde fırsatçılık yapmışlar!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle deprem bölgesinde yaşanan fırsatçılıkları canlı yayında anlattı.

Deprem bölgesinde bir yandan yeniden inşa çalışmaları sürerken, gözler özellikle bölgedeki fiyatlarda Rekabet Kurumu deprem bölgesine yönelik ayrı bir birim oluşturdu ve fahiş fiyatlar yakın markaja aldı. Çimento sektöründen gıda ve temizliğe kadar pek çok alanda soruşturmalar sürüyor. Depremin yıldönümünde son durumu Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ve CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a anlattı. 

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Deprem olduktan sonra bir yardım ekibi gönderdik. Ben kurul üyelerimi de alarak deprem bölgelerini dolaştım.

Sahadaki sorunları tespit ettik. En önemli sorun hazır beton ve çimento fiyatlarındaki artışlardı. Gıda ve temizlik ürünlerinde problemler gördük. Hatay ve Malatya'da 18 işletmeye soruşturma açtık. Bu soruşturmalardan 4'ü uzlaşmayla ve 102 milyon lira ceza ile sonuçlandı.

Ancak biz deprem bölgesi ile ilgili değil son iki yıl içinde hazır beton ve çimento firmalarına ağırlık verdik. 59 firmaya soruşturma açtık. Bu şekilde soruşturmalarımız devam ediyor"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER