Oynatma Listesi
HABERLER

Rusya gözünü kararttı! Japonya'ya bombardıman uçaklarıyla anında yanıt

Japonya Başbakanı Kişida daha Kiev'e varmadan Rus ordusunun televizyonu deprem yaratan görüntüleri yayınladı. Gövde gösterisi, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana barış anlaşması imzalayamayan Rusya ve Japonya arasında bir dönüm noktası.

Bugüne kadar Ukrayna'ya yalnızca kurşun geçirmez yelek ve öldürücü niteliği bulunmayan askeri ekipman gönderen Japonya'nın başbakanı Fumiyo Kişida, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de. Fumiyo Kişida'nın ilerleyen saatlerde Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Pasifik Okyanusu'ndaki Kuril Adaları nedeniyle on yıllardır Japonya ile sorun yaşayan Rusya, söz konusu ziyarete anında sıra dışı bir yanıt verdi. Rusya'ya ait stratejik bombardıman uçakları, Japon Denizi üzerinde uçtu.

Rus ordusunun resmi televizyonu Zvezda, uzun menzilli iki stratejik füze uçağı Tu-95MS'in uluslararası sularda seyrettiğini aktardı. Yedi saat boyunca Japonya'ya gözdağı veren Tu-95MS'lere uçuş sırasında Su-30 Su-35S jetleri eşlik etti. Rusya Savunma Bakanlığı, stratejik bombardıman uçaklarının rutin bir uçuş yaptığını savundu.

Japonya ve Rusya, Kuril Adaları'nın aidiyeti konusunda 2.Dünya Savaşı'ndan bu yana anlaşmazlık yaşıyor. Tartışma nedeniyle iki ülke hala resmi barış anlaşması imzalayamadı.

NATO, Avrupa'nın Ukrayna ve kendisi için yeterli mühimmat üretmekte zorlanmasıyla birlikte, başka silah kaynakları arayışında. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ocak ayı sonunda Güney Kore ve Japonya'yı ziyaret etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER