Oynatma Listesi
HABERLER

Samuray kılıçlı cinayette ikinci duruşma!

İstanbul Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Bir inşaat firmasında çalışan 31 yaşındaki Başak Cengiz 11 Kasım 2021 tarihinde hiç tanımadığı 28 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğramıştı. Ataşehir’de sokakta yürüyen Başak Cengiz’in arkasından yaklaşan Boz, hiçbir şey söylemeden yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam etmişti. Olayın ardından yakalanarak tutuklanan Can Göktuğ Boz hakkında, “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “silahla tehdit” ve “yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanık Boz ilk kez 16 Şubat tarihinde hakim karşısına çıkmış ve savunma yapmıştı.

 

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık Can Göktuğ Boz, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, ağabeyi Fatih Cengiz ve nişanlısı Mahir Mızrak da duruşmada hazır bulundu.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor okundu. Raporda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Başak Cengiz'in ailesinin avukatı iki ayrı Adli Tıp Kurumu raporunda da sanığın akli dengesinin yerinde çıktığını belirterek, "Sanık avukatlarının yeniden rapor alınması talebi davayı uzatmaya yönelik bir taleptir. Biz Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Başak Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak ise "Davanın sonuçlanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER