Oynatma Listesi
HABERLER

Şehit annesine tokat! Ülkeyi ayağa kaldıran görüntü

Kosova'da bir bakımevinde çekilen görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Hemşirelerin şehit annesi olduğu öğrenilen yağlı kadına şiddet uyguladığı görüntülerin yayılmasıyla polis harekete geçti.

Şoke edici görüntüler, Kosova'da bir bakımevinde çekildi. Görüntülerde, yaşlı bir kadının, bir hemşire tarafından defalarca tokatlandığı anlar, gözler önüne seriliyor.

"SADECE KÜÇÜK BİR TOKAT"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Peje'deki Orenda Yaşlı Bakımevi'nde çalışan işçi, yaşlı kadının ellerini tutarak onu defalarca tokatlıyor. Videoda görülen iki kadın daha var ve bir diğeri olanları görüntülüyor. Üstelik de meslektaşı yaşlı kadını tokatlarken, yüksek sesle güldüğü duyuluyor. Videoda vicdansız hemşirenin, "Sadece küçük bir tokat, sadece küçük bir tekme" dediği duyuluyor.

TUTUKLANDILAR

Şehit annesi olduğu öğrenilen yaşlı kadın, çalışan tarafından saldırıya uğradığı için son derece gergin ve üzgün görünüyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından bir hemşire ve bir hizmetçi gözaltına alındı. Bakımevinin sahibi ise, olayı polise haber vermediği için tutuklandı.

Kosova Polisi yaptığı açıklamada, sosyal medyada dolaşan kayda dayanarak, yetkililerin dün saat 14.10 sıralarında yeri tespit ettiğini ve iki şüpheliyi tutukladığını duyurdu.

 

 

Yetkililer, "Şüphelilerle Peje'deki polis karakolunun müfettişleri tarafından görüşülmekte olup, savcılık ile tam koordinasyon içinde daha fazla işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Olaya tepki gösteren Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Svecla, yardım ve özen gösterilmesi gereken bir ortamda meydana gelen bu eylemlerin, daha da ciddi olduğunu söyledi. Svecla, olaya karışan herkesin adalete teslim edilmesini istedi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Yaşlı kadına saldırıyı gerçekleştiren hemşirelerin kimlikleri, Aurona Pelaj ve Altina Rexhepi olarak açıklandı. Polise verdiği ifadesi ortaya çıkan hemşire Aurora, hastanın "agresif" olduğunu ve kendisine karşı koyduğunu iddia ederek "kendini koruduğunu" ileri sürdü. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ise "kasıtlı bir eylem" olduğunu savundu. İşte hemşirenin ifadesi:

Ben bakımevinde çalışmaya başladığımda zaten evin sakiniydi ve doktor ruhsal bozukluğu olduğunu doğruladı. Vakanın olduğu gün çok agresifti ve zaman zaman sinir krizleri yaşıyordu. Konuyla ilgilli doktoru bilgilendirdik. O gün yaşlı kadın (mağdur) fizyolojik ihtiyacını giderip elleriyle ortamı kirlettikten sonra bezini değiştirme görevi vardı. Banyoda bir ses duydum ve bakmaya gittim. O (yaşlı kurban) bana saldırdı ve elimi yaraladı, tekmeyle bana saldırdı. Bana saldırmasını durdurmak dışında şiddet veya büyük güç kullanmadım. Ayrıca o gün bakımevinin bir diğer sakinine de saldırdı

Hemşirenin babası Naim Pelaj, kamuoyu önünde özür dilerken, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ise olayı kınadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER