Oynatma Listesi
HABERLER

Şehit Fethi Bey ölümünün 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk şehit pilotu Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110'uncu yılında düzenlenen törenle ismi verilen Fethiye'de anıldı. Törene, 'Solotürk' ekibinin gösteri uçuşu damga vurdu.

Fethiye'ye adını veren Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, düzenlenen törenle anıldı. Vefatının 110'uncu yılında düzenlenen törene, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 9'uncu Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Dalaman Hava Meydan Üs Komutanı Albay Halil Gökçe, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

 

Törende Türk Hava Kurumu'na (THK) bağlı paramotorlar gösteriler yaparken, Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafları gökyüzünde dalgalandırıldı. Paramotor gösterilerinin ardından Solotürk ekibi nefes kesen bir gösteri uçuşu yaptı. F-16 savaş jeti ile birbirinden zor hareketleri Fethiye semalarında sergileyen Solotürk ekibi büyük ilgi çekti.

 

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli bir tarihe ve isme sahip olduğunu söyledi. Ertaş, "Birçok uygarlık boyunca önemli bir konuma sahip olan eski adı 'Meğri' olan, Fethiyemiz, Tayyareci Fethi Bey'in vefatıyla Fethiye adını aldı. Serin dağları, sıcak ovaları ile 4 mevsimin yaşandığı ilçemiz, adı ile de büyük bir önem ve anlam içermektedir" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER