Oynatma Listesi
HABERLER

Selçuk Bayraktar, savunma sanayiinin önemine dikkat çekti

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Biz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak hem şehitlerimizin ruhlarını hayırla yad etmek hem de dünyada eşi benzeri pek rastlanmamış barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için sabahın erken saatlerinde Galata Köprüsü'nde milletimizle buluştuk. Elbette bu çabalarımız, gayretlerimiz belki bu zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama en nihayetinde bu yangını az da olsa söndürecek şekilde yani karınca misali destek olmak maksadıyla buradayız."dedi

"Biliyorsunuz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak ve aynı zamanda Baykar olarak bizler hayatımızı özellikle Milli Savunma Sanayii için vakfetmiş bir ekibiz. Bugün yaşadığımız bu zulüm milli savunma sanayiinin, milli teknoloji geliştirme kabiliyetinin ne kadar önemli olduğunu, ulusların egemenliği ve bağımsızlığı için gözler önünde seriyor. İsteriz, bu çabamızı bu gayretimizi hem milli savunma sanayii için hem milli teknoloji için tüm toplumda paylaşmak, farkındalığı artırmak en azından daha adil bir dünya için nesiller yetiştirmek. Bunun yanında tüm bu teknoloji geliştirme serüveninin tam manasıyla buluşmasını sağlamak. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek ve Filistin'de devam eden hukuksuz işgal ve barbarca katliamı lanetlemek için buluştuk."

"İNŞALLAH HEP BERABER BU ZULME 'DUR' DİYECEK İMKANA SAHİP OLACAĞIZ"

"Özellikle ülkemizin son 20 senede tanıdığı milli savunma sanayisindeki ivme tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. İHA'ların başarısı, Karabağ'da başka ülkelerde muharebelerde galip çıkması dünyanın büyük ilgisini çekti. Birçok alanda hem savunma özellikle teknolojinin diğer alanlarında da yüksek teknoloji seferberliği başlattık. Elbette savunma sanayinin yanında yüksek teknoloji geliştirmek uluslar için çok kritik. Süper güçlerin bazıları tüm dünyanın sahip olduğu kadar silah geliştiriyorlar. Dünyada zulme maruz kaldığı dönemde zulmün tarafını seçmiş olması dünyayı çok dengesiz hale getiriyor. ABD'nin İsrail'e verdiği destekte de görüyoruz. Büyük soykırıma bu destek vesile olmuş oluyor. Ülkemizde de biz bunu terörle mücadelede yaşadık. Silahsız insansız hava araçlarını ülkemize vermediler. Ambargolar kapsamında teknolojileri vermek istemediler. Türk mühendislerinin Türk askerlerinin sırt sırta mücadelesiyle bunu avantaja çevirdik. En gelişmiş teknolojileri vermeyince en gelişmiş SİHA'ları geliştirmiş olduk. İnşallah hep beraber bu zulme 'dur' diyecek imkana sahip olacağız. Dünyanın daha adil bir yer olması için rüzgarın daha güçlü esmesi gerekiyor. Bunun yolu milli teknolojiyi geliştirmekten geçiyor. Kızımla birlikte geldik. Yürüyüşümüze katıldık.' dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER