Oynatma Listesi
HABERLER

Siyasiler deprem bölgesinde! 'Hep beraber çok daha ileriye gideceğiz'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kahramanmaraş’ta bayram namazı sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş yaptığı açıklamada," Allah'ın izniyle hep beraber bu depremin yıkıntılarından nasıl ayağa kalktıysak bundan sonra da hep beraber çok daha ileriye gideceğiz. Şehirlerimiz eskisinden daha güzel hale gelecek." dedi. Bakan Koca Hatay'da yaptığı açıklamada, "Yalnız bırakmayacağız" dedi.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  Bu sabah bayram namazını Kahramanmaraşlı depremzede kardeşlerimizle beraber kılmak nasip oldu. Öncelikle onların bu acılı, hüzünlü bayramlarını onlarla paylaşmış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Allah bir daha milletimize böyle büyük bir acı, keder göstermesin. Yaraların hızla sarılmakta olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Bayramlar dayanışmadır, yardımlaşmadır, bir arada olmaktır, sarılmaktır, kucaklaşmaktır. Millet olarak yeniden millet olduğumuzu hissetmek, birliğimizi, beraberliğimizi yeniden en kuvvetli şekilde tatbik ettiğimiz güzel günlerdir. Böyle bir günde Kahramanmaraş'ta böyle güzel bir sabahta vatandaşlarımızla birlikte, kardeşlerimizle beraber aynı safta olmak, aynı kıbleye yönelmek, aynı dualara amin demek ve aynı gelecek tasavvuru içerisinde olmak her türlü duygunun üstündedir. Bu millet hakikaten büyük hasletleri olan, güzel özellikleri olan bir millettir. En zor zamanlarda bile dayanışma içerisinde olmayı becerebilen bir millettir. Allah'ın izniyle hep beraber bu depremin yıkıntılarından nasıl ayağa kalktıysak bundan sonra da hep beraber çok daha ileriye gideceğiz. Şehirlerimiz eskisinden daha güzel hale gelecek. Hayat devam ediyor, gençlerimiz, evlatlarımız, bu şehirlerimizde hayatın içerisinde.

 

HER ALANDA GÜÇLÜ OLAN BİR TÜRKİYE'Yİ TESİS ETMEKTİR

Hedefimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrında Türkiye'nin sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke olmasını temin etmektir. Yani her alanda güçlü olan bir Türkiye'yi tesis etmektir. Bunun için gayretle, canla, başla çalışıyoruz. Bu vesileyle buradan deprem bölgesindeki bütün kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Türkiye'deki 85 milyon vatandaşımızın, kardeşimizin bayramını tebrik ediyorum. Yaklaşık 2 milyarlık büyük bir nüfusa erişmiş olan İslam dünyasının, İslam aleminin her bir ferdinin bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah bayramlar muhasebe yapmaya vesile olur, iç arınmaya vesile olur. Bundan sonraki süreçlerde İslam dünyasının çok daha ileriye gitmesi için kendisini yeniden gözden geçirmesine vesile olur diye temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun. İnşallah çok daha güzel bayramlara ulaşmak bu millete nasip olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklama yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Bugün Hatay'dayız. 6 Şubat Maraş - Hatay depremi üzerinden 143 gün geçmiş oldu. Büyük felaketin acılarını yaşadık. İlk günden itibaren Hatay'da olmaya gayret ettim. Kederliyiz çünkü çok canımızı kaybettik. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İki gün önce sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Hatay'ımızın Valisi atanmış oldu. Dün göreve başladı. Bundan sonraki süreçte de daha yoğun gayret ve çaba içerisinde olacağız. Özellikle bundan sonraki süreçte ilk planda yapmayı hedeflediğimiz yaşama şartlarını düzenleme çabası içerisinde olmak, tarihi dokusuyla, kültürel yapısıyla korunarak özellikle bundan sonraki süreçte Hatay'ı inşa etmek olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle ifade ettiği şekilde 1 yıl içerisinde konutların teslimi planlanıyor. En erken dönemde teslimi için bizler de yakın takipte oluyor olacağız. Defne Hastane'mizi hizmete açtık.  Devletimiz ve milletimiz var olsun tekrar hepinizin bayramı mübarek olsun. " ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Bir araya gelmenin sevinci, aramızda olmayanların acısı… Hatay’da, bütün deprem şehirlerinde bayram duygumuz bu. Kurban Bayramınız kutlu olsun." dedi.

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER