Oynatma Listesi
HABERLER

TCG Anadolu ziyarete açıldı

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'nda ziyarete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilen TCG Anadolu dün halkın ziyaretine açılmak üzere Sarayburnu Limanı'nda demirlemişti.

Dünyanın ilk SİHA gemisi olma özelliği taşıyan gemide basın mensuplarının da katıldığı bir tanıtım turu gerçekleştirildi. Halkın ziyaretine açılacak 231 metre uzunluğundaki devasa geminin, uçuş güvertesinde "Bayraktar Kızılelma", "Bayraktar TB3", 4 adet taarruz helikopteri AH1W, 4 adet genel maksat helikopteri Seahawk SH70 konumlandırıldı.

 

ZİYARET GİRİŞLERİ BAŞLADI

Gemiye ziyaretçi girişleri 13.00'te Sarayburnu Limanı'nda bulunan giriş kapısından başladı. Ziyaretçiler gemiye zırhlı araçların da bulunduğı havuz güvertesinden giriş yaparak, uçuş güvertesini gezebilecek.

"YÜZEN BİR SAVAŞ MAKİNESİ KALE"

TCG Anadolu'nun önünde açıklama yapan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın

Aslında bugün Türk milletinin bayramı. Neden? Evet bu gördüğünüz Boğaz'da Türkiye'nin en büyük savaş gemisi. Daha önceki yıllarda baktığımızda Amerikan uçak gemileri geliyordu buraya, NATO tatbikatlarında. Ancak burada sıfır bir gemi var. Üretimiyle, silah sistemleriyle aynı zamanda yetiştirdiği leventleriyle, komutanlarıyla 1400 askeri personelin görev yaptığı yüzen bir savaş makinesi kale bu.

Türk mühendisi ve Türk işçisinin büyük bir başarısı. Gövde olarak İspanya Carlos gemisiyle birlikte 5 tane ana motoru var. 2 tane de Siemens motorla beraber destekli 7 motoru var. Ayrıca altında bir tane daha motor var. O da bu motorla beraber suları devir daim ediyor. Çıkarma gemileri çıkacağı zaman altı dolduruyorlar.

Şimdi bakıldığı zaman bir defa bugünkü manasından başlayacak olursak elbette sayın Cumhurbaşkanı gemi komutanına sancağı teslim etti. Allah onları muzaffer eylesin. Bugünkü farklılık şu; Gördüğünüz gibi bir Türk vatandaşı bir Türk gemisine biniyor ve geminin içerisi yepyeni. Boyalarıyla, silah sistemleriyle... Aynı zamanda komuta kontrol ve yazılımlarıyla. Burada elektronik harbe karşık diğer sistemler üzerindeki bir takım yazılımların olması ve silah sistemleri...

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER