Oynatma Listesi
HABERLER

TGC'den Demirören Medya'ya 7 ödül birden!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği '64.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TGC, Demirören Medya Grubu'na 7 ödül verildi. Demirören Ajansı Bursa Muhabirleri Semih Şahin ve Muammer İrtem, 24 Temmuz 2022'de yayınlanan 'Boşaltılmak istenen evde 1 yıldır odaya kilitli çocuk baygın bulundu' haberiyle ödül almaya hak kazandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 64. verilen 'Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu. TGC'nin Fatih'te bulunan binasında düzenlenen organizasyonda 'Basın, Televizyon-Radyo ve İnternet' kategorilerinde, başarılı bulunan haberleriyle ödül kazanan basın mensuplarına ödülleri, törenle takdim edildi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in sunduğu töreni, birçok basın mensubu ve sektör yöneticisi de takip etti. Törende 43 ödül sahiplerini bulurken Demirören Medya'dan 7 kişi ödüle layık görüldü. Törende depremde hayatını kaybeden 33 gazeteci de anıldı.

'BİZE GAZETECİLİĞİN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERİYORLAR'

TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Bu yarışmaya katılan arkadaşlar, her durumda, her koşulda halkı haberle buluşturmak, haberin serbest dolaşımına katkıda bulunmak için uğraş veriyorlar. Kendi haberleriyle bunu yaparken, gerçekten bizi de gururlandırıyorlar. Bugün de 43 arkadaşa ödül ya da övgülerini, plaketlerini vereceğiz. Onları kutluyorum, hepsine çok teşekkür ediyorum. Gazeteciliğin bitmediğini, gazeteciliğin ölmediğini bize kanıtlıyorlar" ifadelerini kullandı.

DHA MUHABİRLERİ ÖDÜL ALDI

Demirören Haber Ajansı muhabirleri de 'Basın' kategorisi, 'Toplum Haber' dalında ödülü almaya hak kazandı. DHA Bursa muhabirleri Semih Şahin ve Muammer İrtem, 24 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan 'Boşaltılmak istenen evde 1 yıldır odaya kilitli çocuk baygın bulundu' başlıklı haberiyle ödülü kazandı. Hürriyet Gazetesi'nden Selahattin Sönmez, 'Bari Siz Yapmayın' fotoğrafı ile, Selçuk Selman Özger 'Birinci Sayfa' düzeni ile, Milliyet Gazetesi'nden İbrahim Ersoy Diyar 'Birinci Sayfa' düzeni ile, Murat Akkuş 'İç Sayfa' düzeni ile, Çiğdem Yılmaz, 'Yüksek Şüphe' haberiyle, Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu ise 'Konutta maliyet oyunu/dönüşümde müteahhidin maliyet oyunu' haberiyle ödüle layık görüldü.

'BİZİM İÇİN BURUK BİR ÖDÜL OLDU'

Türkiye'nin en çok konuştuğu haberlerden birine imza atan DHA Bursa muhabiri Semih Şahin, haber için girdikleri evde büyük bir dramla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Öncelikle bizleri bu ödüle layık gören Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Seçici Kurulu'na teşekkür etmek istiyorum. Bizler içinde gerçekten buruk bir ödül oldu. Böyle bir haberle ödül alacağım aklıma gelmezdi. Bir çöp eve girdik, haber çekmek için girmiştik ama biz büyük bir dramla karşılaştık. Çünkü, biz çekim yaparken 5 dakika dayanamadığımız bir evde 9 yaşında bir kardeşimiz 1,5 sene yaşamak zorunda kalmıştı" dedi. Birilerinin hayatına dokunmanın çok güzel olduğunu vurgulayan Muammer İrtem ise, "Ben 20 yaşımda zorla DHA'nın kapısından girmiştim gazeteci olacağım diye ve bu 8 yılın sonunda aslında aynı kapıdan ödül almak büyük bir onur verici. Birilerinin hayatlarına dokunmak çok önemli. Özgür bir dünyada, daha özgürce mesleğimizi yaptığımız, herkesin hayatına dokunduğumuz bizimle olur" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER