Oynatma Listesi
HABERLER

Turgut Altınok: Büyükşehirdeki işçilerimizin maaşına zam yapacağız

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Altınok, emeklilere her ay 5 bin lira destek ödeneceğini, öğrencilere ise ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un açıklamaları şu şekilde:

Bugün cumhuriyetimizin kalbi, milli mücadelemizin merkezi güzel Ankara'mızın kaderini değiştirecek, ihmal edilmişliğine ve makus talihine son verecek projelerimizi, sizlerle paylaşmak için buradayız. Başkenti yönetmek, herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Başkentimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin model şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır. Başkentimiz, bu anlayışı hayata geçirecek ve sürdürecek bir sorumlulukla yönetilmeyi hak etmektedir. Ancak ve ne yazık ki, Ankara'mız kodlarında var olan bu büyük emaneti taşımakta, zorlanır hale gelmiştir.

Ankara, önümüzdeki dönemde sadece başkent olmanın ötesinde bir şehir olacak. Ekonomiden sanayiye, eğitimden kültüre, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda öncü bir şehir olma hedefiyle yola çıkıyor. Yapılacak büyük yatırımlar ve projelerle Ankara, dünyanın sayılı başkentleri arasında kendine sağlam bir yer bulacak. Ankara, şehircilik alanında yapılacak büyük yatırımlarla çok yakın bir gelecekte parlayacak. Modern şehircilik vizyonuyla tasarlanacak projeler, Ankara'yı örnek bir başkent yapacak. Türkiye'nin yüzyılında, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ankara, tekrar parlayacak. Bu büyük ideale gönül verenler olarak, Ankara'nın geleceğine dair sevdamızla bu yola çıktık. Ankara, güzellikleriyle, kültürüyle ve ekonomik potansiyeliyle tekrar zirveye tırmanacak.

SANAL BİR BELEDİYE BAŞKANI

Evleri su basmadığı, insanlarımızın köprü altında mahsur kalmadığı bir Ankara olacak Allah nasip ederse. Ankaram sen sanal belediyeciliği hak etmiyorsun. Sanal bir belediye başkanı. Ankaram sen sadece seçimden seçime reklam panolarında belediye başkanını görmeyi hak etmiyorsun. 'Havaalanına metro yapacağım.' sözü vardı bu sözünü de tutmadı. Gölbaşı'na metrobüs yapıldı mı? O da yok. Ankara'ya 5 santimetre metro bile yapmadı. Mansur Yavaş sanal bir başkan.  'Allah'ın verdiği sudan para kazanılır mı?' dedi. Türkiye'de su fiyatı en pahalı olan şehirler arasında Ankara var. İndirim yerine zam üzerine zam yapıldı.

“BÜYÜKŞEHİRDEKİ İŞÇİLERİMİZİN MAAŞINA ZAM YAPACAĞIZ”

Kimsenin ekmeği ile oynanmayacaktı 'Size söz veriyorum.' denilmişti ama işçinin ekmeğiyle oynandı binlerce Büyükşehir Belediye çalışanı işten çıkarıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeği ile oynamayacağız çalışan emekçi olan kardeşlerimizi işten çıkarmayacağız. İşçilerimize hak ettikleri maaşı vereceğiz demeye başladıktan sonra zam yapmak zorunda kaldı. Biz hiçbir işçiyi çıkarmayacağız şu anda çalışanların maaşına da zam yapacağız. Barajlar güneş paneliyle kaplanacaktı bu sözler de buhar oldu uçtu. 'Her mahalleye en az bir kreş yapacağız.' sözü vardı. Bunun sayısı 500'dür. 'Ankara'ya 20 kreş kazandırdık.' yazıyor bir de 'İlk.' demiş. Biz 1994 yılında seçildiğimizde Keçiören Belediyesi'nde kreş açtık. Bu söz de yalan oldu.

Sel konusunda uyarmamıza rağmen 7 vatandaşımızı kaybettik. 

Her mahalleye kreş diyen Yavaş, “En az 500 tane kreş yapacağım” demişti Ankara’ya 20 tane kreş kazandırdı.

Akyurt fuar alanını bitirdiğimiz zaman Ankara’ya yılda en az 1 milyon yerli ve yabancı turist gelecek.

''ANKARAMIZIN 5 YILI BOŞ YIL OLDU''

Bu şehirde Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan muhasır medeniyet ışığı son 5 yılda yavaşlayarak söndü. Ankara’nın 5 yılı boş yıl oldu. Ne yazık ki başkentimiz boşkentimiz oldu. Artık Ankara’ya başarı hikayesi yazmanın zamanı geldi. Artık çalışmanın, üretmenin zamanı geldi.

Keçiören’e gidin Ankaralı vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Bizim vizyonumuzu gören nasıl bir Ankara yapacağımızı görün.

PROJELERİMİZ

Ankara maalesef havaalına metrosu bulunmayan tek Avrupa başkentidir. İlk işlerimizden birisi bu olacak. Esenboğa üzerinden Kızılay'a yeni bir metro hattı yapacağız. Batıkent-Ümitköy metro hattını birbirine bağlayacağız. Ankaramıza yeni bulvarlar kazandırmak suretiyle trafik yükünü yollarımızın hafifleteceğiz.

Hepinizin bildiği gibi ulaşım problemini çözeceğiz.  Ankara’nın trafik problemi var. Gerekli yatırımlar tedbirler alınmazsa 3 4 yıla Ankara trafiği İstanbul’u geçecek. İlk işimizden biri havalimanı metro hattı olacak. öncelik metro projelerimiz. Ankara maalesef havalimanına metrosu bulunmayan tek başkenttir. Bunu yapacağız.

-Toplu taşımada Monoray-Havaray projelerini hayata geçireceğiz. Ulaşım kart sorunu problemini de çözeceğiz.

-75 yeni kavşak yapacağız. 5 yıldır Ankara’nın imar planı yoktur. Bunu yapacağız. Deprem yönetmeliğine aykırı yapıları tespit edeceğiz. kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz.

-Köylerde imar planları yoktur bunu da çözeceğiz. Kızılay ulus otopark problemini çözeceğiz.

GENÇLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Gençler geleceğimiz. Tüm üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Sınırsız ulaşım üniversite öğrencilerimize ücretsiz olacak. 18 yaşındaki gençlerimiz de buna dahil. Metro, otobüsler 24 saat çalışacak. Otobüs minibüs esnafımızı mağdur etmeyeceğiz, haklarını vereceğiz geçmiş haklarını da vereceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımız da artık rahat bir şekilde binebilecek.

Aynı zamanda, bu adımı atarken toplu taşıma esnafımızı da mağdur etmiyoruz. 20.000 üniversite öğrencimize 1500TL karşılıksız burs vererek, eğitim hayatlarını destekliyoruz. 10.000 kişilik öğrenci yurdunu hayata geçirerek, öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir barınma imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda, 10.000 öğrencimize düşük kira avantajları ile konut imkânı sağlayarak, yaşam maliyetlerini düşürüyoruz. Ankara'daki 23 üniversitenin tamamının merkez kampüslerine ücretsiz ikram araçlarıyla çay, kahve, çorba, sandviç dağıtarak, öğrencilerimizin günlük enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca, tüm üniversite öğrencilerine yönelik anne yemeği lokantaları kurarak, ücretsiz sıcak akşam yemeği imkânı sunuyoruz. Ankara'daki tüm üniversitelerin bilim ve spor alanlarındaki takımlarına ayni destek sağlayarak, gençlerimizin sporla ve bilimle iç içe olmalarını teşvik ediyoruz. Üniversite öğrencilerine ders kitabı desteği ve tıp fakültelerine araştırma desteği vererek, akademik başarılarını destekliyoruz.

EMEKLİLERE HER AY 5 BİN LİRA DESTEK

Emeklilere her ay 5 bin lira yatıracağız. İlk ödemeler inşallah 15 Nisanda. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşlarımızın Ankart'ına 2500 lira market desteği yatırarak, onların temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destek, sigara ve alkol dışındaki tüm alışverişlerde geçerli.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER