Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye'den Gazze için yeni açıklama: Tüm imkanlarımız devrede

Milli Savunma Bakanlığı, yardımların ulaştırılması için tüm askeri imkan ve kabiliyetlerin devrede olduğunu açıkladı. Türkiye, şimdiye kadar Gazze'ye 9 uçak gönderdi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, terörle mücadeleye ilişkin bilgiler verildi.

Buna göre, son bir haftada 33 terörist etkisiz hale getirildi. Yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 715, 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 39 bin 58 oldu.

IRAK'IN KUZEYİNDE 19 HEDEF BAŞARIYLA İMHA EDİLDİ

Açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflere yönelik dün akşam hava harekatı gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda teröristlerce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 19 hedef başarıyla imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam ediyor.

TACİZ GİRİŞİMLERİNE GEREKLİ KARŞILIK VERİLİYOR

Diğer taraftan Suriye’de harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik yıl içerisinde gerçekleştirilen 417 taciz ve saldırı girişimine gerekli karşılık verilerek 26’sı son bir haftada olmak üzere 1298 terörist etkisiz hâle getirildi.

Açıklamada, gereken yer ve zamanda terör yuvalarını yerle bir etme irade ve kararlılığının, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla süreceği, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar amasız ve amansız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

GAZZE ÇALIŞMALARI

Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaraları sarmak için devrede. Diplomatik girişimler sürerken acil insani yardımlar da bölgeye gönderiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, yardımların ulaştırılması için tüm askeri imkan ve kabiliyetlerin devrede olduğunu açıkladı.

Türkiye, şimdiye kadar Gazze'ye 9 uçak gönderdi. Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesine göre hazırlanan uçaklarda, jeneratör, ilaç, tıbbi malzeme, çocuk bezi, konserve ve battaniyeler bulunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin sevkine devam ediyoruz. Son olarak 23, 24 ve 25 Ekim’de beş adet A400M ve bir adet C-130 uçağımız ile yardım malzemeleri Mısır’a nakledilmiştir. Böylece bugüne kadar 9 uçakla toplam 213 ton gıda, battaniye ve tıbbi yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmıştır.

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, bir gazetecinin Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğine dair sorusu üzerine “Gazzeye yönelik yardım faaliyetlerimiz ve uçuşlarımız devam edecek.

Orada önemli olan husus, yardımların Gazze’ye ulaşması ve oradaki ortamın hazırlanması. Şuanda malumunuz yardımların Gazze’ye sokulmasında bir sıkıntı var. Ama planlamalar dahilinde Dışişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli olarak önümüzdeki dönemde de yardım faaliyetleri devam edecek” yanıtını verdi.

"ÇABALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Başka bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze için söylediği “Diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz” sözlerini hatırlatarak bu yönde bir planlama olup olmadığını sorması üzerine Bakanlık kaynakları şunları söyledi:

Sn. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yapmış ve Türkiye’nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bugüne kadar kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden, akan kanan durması için çabalarımız devam etmektedir. Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda da askeri imkân ve kabiliyetlerimiz devrededir.

Türkiye olarak bizim çağrımız, İsrail sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır. Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için hemen bir insani koridor oluşturulmalıdır. İhtiyaç maddelerinin girişine, yaralıların çıkışına, tahditsiz izin verilmelidir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER