Oynatma Listesi
YAŞAM

Üç kızın okumak için verdiği mücadele kısa film oldu

Maltepe Üniversitesi sponsorluğunda, '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde kızların temel eğitim hakkına dikkat çekmek amacıyla çekilen üç ayrı şehirden seçilen üç baba ve kızlarının hikâyesinin işlendiği kısa filmler yayınlandı. Kızların okumak için verdiği zorlu mücadeleyi anlatan hikâyelerin olduğu kısa filmler için kameraların karşısına geçmeyi kabul eden babalar, "Bizler yaptık, pişmanız. Kızlar okusun, babalar cahil kalmasın" dedi.

Maltepe Üniversitesi kısa filmlerle ilgili, 'Filmler kızlarını okutmak istemeyen babaları konu ediyor. Kızların okumak için verdiği zorlu mücadeleyi anlatan hikâyelerin en çok babalara ders olması amaçlanıyor. Filmler için zamanında okulu bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ancak öğretmenlerinin araya girmesiyle ya da gizli saklı okula devam ederek başarılı bir hayat süren kızlar seçildi ve bu zorlu yolculuk ekrana taşındı.' bilgisini paylaştı.


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMASI AMAÇLANDI
Üniversite, proje kapsamında konuşan baba ve kızlarının hikâyesinin tüm Türkiye'ye örnek olması için etkinlikler ve yayınlarla yapılan faaliyetlerin sürdürüleceğini kaydetti. Filmler, ulusal kanal ve sosyal medya platformlarında 9 Ekim Cuma gününden itibaren yayınlanacağı belirtildi. Proje, Maltepe Üniversitesinin heves, emek ve çabaya vurgu yapmak amacıyla 2018'den bu yana kullandığı, başarı hikâyelerini konu aldığı, farklı hikâyeleriyle ses getiren örnekleri taçlandırdığı 'Kendi Hikâyeni Yaz' mottosu çatısı altında üretildi.


'KIZLAR OKUSUN, BABALAR CAHİL KALMASIN'
Üniversitenin verdiği bilgiye göre Van, Hakkari ve Malatya'da olmak üzere üç ayrı şehirden seçilen üç baba ve kızlarının hikâyesinin işlendiği filmlerde babalar, kızlarının ısrarı ve gayretiyle değişen kararlarını, nasıl ikna olduklarını anlattı. 'Kız çocuklarının eğitim hakkının ellerinden alınmaması'nı söylemek için kameraların karşısına geçmeyi kabul eden babalar, 'Bizler yaptık, pişmanız. Kızlar okusun, babalar cahil kalmasın' dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER